Suora

  • PUBG Global Summit: Lontoo, pudotuspelit
  • Futsal-liiga, Miesten 2. loppuottelu Leijona Futsal - KaDy

Hannu Manninen kuudensissa olympiakisoissaan: ”Itselläni on kovat odotukset”

Hannu Manninen sanoo, että ei ole lähtenyt neuvomaan enää nuorempia joukkuetovereitaan. Heistä kukaan ei ollut vielä edes syntynyt, kun Maninnen debytoi Lillehammerin olympialaisissa 1994.

Hannu Manninen
Hannu Manninen
Hannu ManninenAOP

39-vuotias Hannu Manninen on kuudensissa talviolympialaisissaan mukavin mielin. Lentäjän töistä ei ole aiheutunut lisää aikaeroväsymystä, sillä työ kohdistuu oikeastaan Euroopan lennoille.

Valmisteluleirilläkin oli jo käännetty kelloja aikaisemmaksi.

– Isot kisat motivoivat aina. Hienoa olla mukana tällaisessa nuoressa, energisessä ja määrätietoisessa Suomen yhdistetyn joukkueessa. Itselläni on kovat odotukset kisoista, Manninen miettii.

– Kunto tuntuu erittäin hyvältä. Ollaan varmasti parhaassa kunnossa niin kuin se olikin tavoitteena olla helmikuun puolivälissä.

Yhdistetyn olympiaurakka käynnistyy keskiviikkona. Suomen joukkueessa on neljä urheilijaa Mannisen lisäksi: Eero Hirvonen, Ilkka Herola, Arttu Mäkiaho ja Leevi Mutru. Näistä ainoastaan Ilkka Herola on ollut aiemmin mukana olympialaisissa. Hän oli Sotshissa neljä vuotta sitten. Muut ovat ensikertalaisia.

Itse asiassa kukaan ei ollut edes syntynyt, kun Hannu Manninen oli mukana ensimmäistä kertaa olympialaisissa. 15-vuotias Manninen kisasi Lillehammerissa 1994.

Mannisen mukaan nuorille joukkuetovereille ei ole kuitenkaan tarvinnut antaa neuvoja olympiakäytännöistä. Neuvot on jo aiemmissa kisoissa annettu.

– Pojat tietävät, mitä tekevät, itsekin ensimmäistä kertaa Etelä-Koreassa kisaava Manninen tiiviisti.

Manninen sanoo jo odottavansa ensimmäistä kisastarttia Pyeongchangissa. Kaikki mahdollinen on konkarin mukaan tehty.

Ainoa harmitus liittyi Lahdessa pidettyyn viimeistelyleiriin.

– Olosuhteet olivat vaihtelevia. Ei saatu rauhallisia harjoituksia aikaiseksi. Anti ei ollut teknisellä puolella sitä, mitä olisin toivonut. Ihan hyvä kuitenkin, että saatiin hyppyjakso aikaiseksi, Manninen totesi.

Lue lisää:

”Tämä kuulostaa banaalilta” – isoveli muistelee 15-vuotiaan Hannu Mannisen olympiadebyyttiä

Herolan olympialataus nousussa: "Onnistuminen ei ole utopiaa"

Olympialaisten keltanokka Hirvonen nauttii myös härpäkkeistä

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat