Suomen yhdistetyn päävalmentajaa hermostuttaa avauskisa olympialaisissa: "Kaikki on tehty, mitä nykyisellä tietotaidolla voi"

Yhdistetyn päävalmentaja Petter Kukkonen tunnustaa odottavansa keskiviikon avauskisaa Pyeongchangin olympialaisissa.

PyeongChang 2018
Yhdistetyn päävalmentaja Petter Kukkonen.
Lehtikuva

*PYEONGCHANG. *Päävalmentaja Petter Kukkosen kasvoilla paistoi kisaodotus, kun joukkue asteli yleisön eteen Pyeongchangin olympiakisojen tiedotustilaisuudessa. Sivummalla haastattelussa päävalmentaja Petter Kukkonen myöntää, että ”kisakutina” on alkanut ja kasvanut päivä päivältä, jopa enemmän kuin joukkueen urheilijoilla.

– Hermostuttaa ja jännittää. Kovasti odotan, että pojat pääsevät keskiviikkona kilpailemaan, tunnustaa Kukkonen Yle Urheilulle Pyeongchangissa.

Yhdistetyn joukkue on valmistautunut huolella olympiakisoihin, töitä on paiskittu tarkan ohjelman mukaisesti viimeiset neljä vuotta.

Petter Kukkonen tunnetaan valmentajana, joka paneutuu piirun tarkasti urheilijansa kehitykseen. Hän luo taustajoukkoineen jatkuvasti tarkkoja analyysejä hiihdon ja mäkihypyn eri osalajeista, kuten ponnistusvoimasta, ajoituksesta, kestävyysominaisuuksista, loppukirikyvystä jne. Mitalitavoitteesta ei tingitä, nyt olisi palkkapäivän aika.

- Pitää uskaltaa päästä irti, hymyillä, nauttia ja vetää sellaisella, suoraan sanottuna h** p** asenteella. Nyt on se hetki, kun täytyy luottaa omiin ankkureihin ja joukkueen omiin arvoihin ja omaan yksinkertaiseen harjoitteluun, painottaa päävalmentaja Kukkonen.

Kohta on lyötävä kortit pöytään

Yhdistetyn urheilijat siirsivät Suomessa kelloja lähemmäs Korean aikaa Suomessa jo muutama viikko sitten. Ryhmän tiedotustilaisuudessa ei näkynyt haukottelevia urheilijoita, aikaerosta johtuvat väsymysoireet ja hankaluudet on selätetty.

- Valmistavalla leirillä pojat heräsivät neljän aikaan aamuyöstä ja menivät nukkumaan seitsemän kahdeksan aikaan illalla. Kyllä me ollaan kaikki se tehty, mitä nykyisellä tietotaidolla voi. Meillä on huipputaustatiimi ja otettu kaikki huomioon, että niistä ei pitäisi jäädä kiinni. Jossakin vaiheessa on kortit lyötävä pöytään ja kohta on ensimmäinen yritys, kertoo päävalmentaja Petter Kukkonen.

Yhdistetyssä kilpaillaan Pyeongchangissa normaalia maailmancupin kisaa myöhemmällä aikataululla. Mäkiosuus alkaa keskiviikkona paikallista aikaa kello 15 ( 8 Suomen aikaa) ja hiihto-osuus kello 17.45. (10.45 Suomen aikaa).

Hannu Manninen kuudensissa olympiakisoissaan: ”Itselläni on kovat odotukset”

”Tämä kuulostaa banaalilta” – isoveli muistelee 15-vuotiaan Hannu Mannisen olympiadebyyttiä

Suosittelemme

Tuoreimmat