Suora

  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Ruhpolding, miesten pikakilpailu
  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Ruhpolding, naisten pikakilpailu

Mario Balotelli jälleen kohun keskellä – sai varoituksen reagoituaan rasistisiin huutoihin

Rasismi nousi jälleen kansainvälisen jalkapallon puheenaiheeksi, tällä kertaa Ranskan pääsarjan tapahtumien myötä.

jalkapallo
Mario Balotelli.
Mario Balotelli.AOP

Ranskan jalkapalloliigassa nähtiin sunnuntai-iltana erikoinen episodi, kun OGC Nicen Mario Balotelli sai kyseenalaisen varoituksen.

Balotelli reagoi vahvasti Dijonin kotiyleisöltä saamaansa kohteluun ottelun lähestyessä loppuaan. Yleisön suuntaan elehtinyt ja tuomarille protestoinut hyökkääjä sanoi joutuneensa rasististen huutojen kohteeksi. Hämmennystä herätti tuomarin reaktio, sillä italialainen palkittiin keltaisella kortilla.

Nizzalaisseura kertoi tilanteen taustoista Twitter-sivullaan. Ottelun jälkeen seuran puheenjohtaja lyttäsi tuomaroinnin, mutta ei erikseen maininnut Balotellin tilannetta.

L’Equipen mukaan Ranskan jalkapalloliitto tutkii tapausta. Jalkapallorasismia vastustava FARE-järjestö oli kriittinen ja vaati Balotellille tuomariston ja stadionvirkailijoiden suojelua sekä tapaamista Ranskan jalkapalloliiton edustajien kanssa.

Englantilaisen jalkapallon syrjintää vastaan taisteleva Kick It Out –järjestö kritisoi tuomareita Uefan protokollan sivuuttamisesta. Sen mukaan tuomarin pitäisi keskeyttää ottelu, kunnes loukkaavaan toimintaan on puututtu asianmukaisesti.

- Odotamme Ranskan jalkapalloliitolta painokasta vastausta ja Dijonin kannattajien väitettyjen rasistien huutojen sekä tuomarin toiminnan tuomitsemista, järjestö viestitti.

Aihe ei ole uusi Balotellille, jonka muun muassa Italian Serie A:ssa kohtaamasta rasisimista on uutisoitu ennenkin. Balotelli edusti AC Milania kolmena kautena vuosina 2012-2014 ja 2015-2016. Ranskaan hän siirtyi Liverpoolista puolitoista vuotta sitten.

Suosittelemme

Tuoreimmat