1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. urheilu

Tarjoileeko Juventus-toppari Kanelle taas puujalan? – "En voi pysäyttää häntä yksin"

Juventus ja Tottenham kohtaavat Mestarien liigan neljännesvälierässä tiistaina. Giorgio Chiellinin mukaan Juventuksen pitää pystyä pysäyttämään lontoolaiset kollektiivina.

Harry Kane Kuva: AOP

Juventuksen Giorgio Chiellini ja Tottenhamin Harry Kane kohtaavat tiistaina Mestarien liigan Ylen tv-pelissä, kun joukkueet avaavat neljännesvälierät Torinossa.

Kivikova toppari ja yksi maailman huippuhyökkääjistä törmäsivät kentällä syksyllä 2016, kun Kane pelasi ensimmäistä täyttä otteluaan A-maajoukkueessa. Chiellini antoi näytteen maajoukkuetason kovuudesta.

– Ottelua oli kulunut ehkä viisi minuuttia, kun hän taklasi ja minulla oli puujalka seuraavat 10 minuuttia, Kane muisteli Football Italian mukaan (siirryt toiseen palveluun).

– Se oli hieno tervetulotoivotus kansainväliseen jalkapalloon!

Chiellini väitti tiistain pelin alla, ettei muista taklanneensa Kanea. Tottenham-kärjen raju maalivire ei ole kuitenkaan jäänyt huomaamatta.

– Minusta olisi ylimielistä väittää, että voin pysäyttää Kanen yksin. Se on mahdotonta, Chiellini sanoi.

– Toivon, että Juventus kollektiivina pystyy pysäyttämään Tottenhamin. Yhdellä yhtä vastaan -kamppailut ovat tärkeitä, mutta koko joukkueen on tehtävä parhaansa ja hidastettava myös muita kuin Kanea.

Lontoolaiskärki on takonut Valioliigassa 23 maalia ja Mestarien liigassa kuusi osumaa viidessä pelissä.

Juventus sen sijaan joutuu tulemaan toimeen ilman Paulo Dybalaa, joka on osunut Serie A:ssa yhteensä 14 kertaa. Toki joukkueesta löytyy tulivoimaa, sillä Gonzalo Higuain täräytti helmikuun alussa hattutempun Sassuoloa vastaan ja osui myös viikonvaihteen vieraspelissä Fiorentiinaa vastaan.

Mestarien liigan neljännesvälierät: Juventus- Tottenham Yle TV2 ja Areena kello 21.35.

Lue myös:

Nelikymppinen Buffon miettii Juve-tulevaisuuttaan: "Haluan tietää, mikä rooli olisi minulle seuran mielestä paras"

Oliko tässä Valioliiga-kauden paras peli? Maalipörssin kärkinimet tarjoilivat todella uskomatonta urheiludraamaa