Jauhojärvi ennakoi Pärmäkoskea ja Hakolaa sprintin mitalitaisteluun – Miten käy suursuosikille, jolta Niskanen hiihti jalat alta?

Krista Pärmäkoski lähtee jahtaamaan Korean kisojen toista mitaliaan. Miehissä Ristomatti Hakolan lisäksi Iivo Niskanen voi hätyytellä kärkeä, arvioi Sami Jauhojärvi.

PyeongChang 2018
Krista Pärmäkoski tuulettaa pronssimitaliaan.
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

*PYEONGCHANG. *Olympialaisten avausviikonloppu sujui suomalaisittain hienosti, kun Krista Pärmäkoski ja Enni Rukajärvi saavuttivat pronssimitalit. Lisää jännitystä on luvassa tiistaina, kun maastohiihdossa kilpaillaan perinteisen sprinteissä. Yle Urheilun asiantuntijan Sami Jauhojärven mukaan suomalaisilla on mitalisaumat sekä naisissa että miehissä.

Pärmäkoski antoi vahvan näytteen kunnostaan hiihtämällä pronssille lauantain yhdistelmäkisassa. Hän on Suomen ykköstykki myös sprinttiladulla.

- Krista on erittäin suuri mitalisuosikki. Hän lähtee haastamaan norjalaisia ja ruotsalaisia, joiden matka tämä eittämättä on. Naisissa myös jenkit voivat yllättää, kun hiihdetään perinteisen sprinttiä, Jauhojärvi ennakoi.

Pärmäkosken lisäksi suomalaisnaisista ladulle ampaisevat Aino-Kaisa Saarinen, Johanna Matintalo ja Kerttu Niskanen. Jauhojärvi odottaa Saarisen ja Matintalon yltävän karsinnasta erävaiheeseen. Niskaselle jatkoon pääseminen voi tehdä tiukkaa.

- Aino-Kaisa on päässyt muutamassa maailmancupin kisassa jatkoon, mutta tie on yleensä noussut pystyyn erävaiheessa. Johannan kohdalla jatkopaikka on realismia, mutta välierävaiheeseen pääseminen olisi jo positiivinen yllätys. Mielestäni Kertun ainoa kunnon näyttö on Rukalta, jossa hän pääsi jatkoon, Jauhojärvi mietti.

Onko Kläbo palautunut?

Jauhojärven mukaan myös miesten kisassa saadaan jännittää suomalaismitalia. Katseet kohdistuvat Ristomatti Hakolaan, joka on tälläkin kaudella ollut useamman kerran sprintin finaaleissa maailmancupissa. Iivo Niskasen vahva veto yhdistelmähiihdon perinteisen osuudella lupaa niin ikään hyvää.

- Ristomatti on vahva mitaliehdokas. Iivolle rata sopii kuin nenä päähän, koska siinä on kaksi tiukkaa nousua.

Muista suomalaismiehistä Lauri Vuorisen ja Martti Jylhän näytöt ovat lähinnä kauden avanneesta Rukan sprintistä. Vuorinen oli siellä seitsemäs ja Jylhä kymmenes.

Johannes Hösflot Kläbo Pyeongchangin kisaladulla.
Ottaako Johannes Hösflot Kläbo omansa miesten kisassa?AOP

Miesten kisassa on mielenkiintoista, miten kautta ylivoimaisesti hallinnut Johannes Hösflot Kläbo suoriutuu. 21-vuotias norjalainen sippasi yhdistelmäkisassa, kun Niskanen piti hurjaa vauhtia perinteisen osuudella.

- Toivottavasti Kläbo on palautunut siitä rääkistä. Tässä on ollut periaatteessa kaksi vuorokautta aikaa. Se (10:s sija) sivusi hänen kauden huonointa sijoitustaan. Iivo hiihti aika monelta jalat alta, Jauhojärvi toteaa.

- Kaikesta huolimatta Kläbo on erittäin suuri ennakkosuosikki. Hän on voittanut yhtä lukuun ottamatta kaikki tämän kauden sprinttifinaalit. En usko, että hän on rakentanut itselleen kovinkaan suuria paineita yhdistelmäkisan jälkeen. Ja tuon palautumisajankin pitäisi riittää nuorelle miehelle hyvin, asiantuntija summaa.

Sprintin karsinnat hiihdetään Suomen aikaa kello 10.30. Erävaihe alkaa kello 13.

Lue myös:

Heti avauskisasta pronssia! Pärmäkoski taisteli ensimmäisen henkilökohtaisen olympiamitalin

Kommentti: Pärmäkosken pronssin jälkeen ei pipo enää kiristä – mitali vei paineet Suomen hiihtotähdiltä

Kommentti: Niskasen riskipeli kostautui rajusti, mutta antoi esimakua tulevasta

Norjalaiset kiittelivät Iivo Niskasta kolmoisvoiton jälkeen – suomalaiselta tyhjentävä vastaus: "Näen sen kyllä tuloslistasta"

Kersantti Ristomatti Hakola haluaa olla todella iso pyssy Iivo Niskasen jalanjäljissä, mutta inhoaa päämatkaansa: "Voisin olla uran jälkeen lukkari ja kapteeni Kankaanpään Mailassa"

Suosittelemme

Tuoreimmat