Suora

  • Taitoluistelun EM, naisten lyhytohjelma

Miksi Piiroisen olympiafinaalipaikka on erityisen upea teko? Suomen valmentajat avasivat karua tilannetta

Pyeongchangin heikkokuntoinen kouru toi ongelmia monelle laskijalle, mutta Peetu Piiroinen selvitti itsensä finaaliin. Suomen päävalmentaja Antti Koskinen muistutti myös Suomen heikommista resursseista muihin maihin nähden.

PyeongChang 2018
Peetu Piiroinen
Peetu PiiroinenLehtikuva

Suomen lumilautailumaajoukkueen päävalmentaja Antti Koskinen ja halfpipejoukkueen valmentaja Joni Vastamäki hehkuttivat torstaina 30 vuotta täyttävän Peetu Piiroisen suoritusta halfpipen karsinnassa Pyeongchangissa. Hän eteni 12 laskijan finaaliin karsinnan sijalta 11.

Vastamäen mukaan Piiroisen suorituksen kovuutta korostavat Pyeongchangin kourun tilanne.

– Halfpipen kohdalla olisi ollut ehkä hyvä, jos se olisi ollut viikko sitten kunnossa. Silloin pohjaosuus oli kunnossa. Nyt se oli aika pomppuinen. Se toi monelle laskijalle ongelmia, kun menetettiin vauhtia. Peetu pääsi sen tyylikkäästi ja puhtaasti alas. Kova kaveri, Vastamäki totesi.

Karsinnasta muodostui todella kovatasoinen. Peräti viisi laskijaa teki yli 90 pisteen suoritukset.

Päävalmentaja Antti Koskinen mukaan kova taso lisää Piiroisen suorituksen arvoa. Varsinkin, koska Suomen resurssit eivät ole niin hyvät kuin muilla mailla.

– Monet maat ja joukkueet ovat pidemmän aikaa keskittyneet ja erikoistuneet todella tiukasti halfpipeen. Heillä kiertävät kisoja omat henkilökunnat ja miettivät, mitä tehdä paremmin. Meidän tälla triathlon-valmistautumisella jäädään rehellisesti sanottuna jalkoihin. Siitä huolimatta Peetun suoritustaso on aivan huikea, Koskinen muistutti.

Piiroinen jätti ensimmäisen laskunsa karsinnassa kesken, mutta toisella tuli onnistuminen. Koskinen iloitsi erityisesti suomalaiskonkarin hyppyjen ilmavuudesta.

– Lasku oli todella sulavaa. Se säilyi ehjänä loppuun asti. Lisäksi siellä oli Peetun omaa mukavaa maustetta ja pari kovaa trikkiä. Todella kova veto tuohon paikkaan, Koskinen analysoi.

Piiroinen kisaa Pyeongchangissa todella poikkeuksellisen ohjelman, sillä hän on ainoana mukana lumilautailun kaikissa freestylelajeissa slopestylessa, halfpipessa ja big airissa.

Slopestylessa Piiroinen karsiutui finaalista. Omien sanojensa mukaan hän ei olisi odottanut loppukilpailupaikkaa halfpipessä.

– Uskon, että tämä oli tärkeää Peetulle. Hän haluaa aina lähteä haastamaan täysillä. Finaaliin pääsy on siinä iso asia. Ei voi olla haastamassa, jos ei ole finaalissa, Koskinen totesi.

Muut suomalaiset Janne Korpi ja Markus Malin eivät päässeet finaaliin. Korpi on kärsinyt murtuneesta kylkiluusta ennen kisoja.

– Jannen kohdalla oli täysi ihme, että hän pystyi laskemaan tänään. Olen seurannut kuntoutusta ja hoitoa pari viime päivää. Iso hatunnosto siitä, että hän antoi kaikkensa, Vastamäki sanoi.

– Markuksen pystyssä pysynyt lasku ei ollut aivan puhdas. Harmi, että kävi näin.

Lue myös:

Halfpipen karsinnasta kehkeytyi käsittämätön näytös – Piiroinen laski finaaliin!

Lumilautailulegenda naureskeli suomalaiskonkarin huippulaskulle – poikkeuksellisesti urakoiva Piiroinen yllättyi itsekin: "Tuli vähän puskista"

Suosittelemme

Tuoreimmat