Suora

  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Ruhpolding, miesten pikakilpailu
  • Sykähdyttävin urheiluhetki

Suomen ampumahiihtovalmentaja tiukkana: "Mäkäräisen henkisestä lukosta kannattaa kysyä psykologilta"

Suomen ampumahiihtomaajoukkue keskittyi päivää ennen naisten normaalimatkan kilpailua Pyeongchangissa puhaltavaan tuuleen. Valmentaja Ville Kotikummun mukaan Kaisa Mäkäräisen epäonnistuminen voidaan laittaa osittain tuulen piikkiin.

PyeongChang 2018
Ville Kotikumpu
Ville KotikumpuTomi Hänninen

Myös tiistai oli Alpensian ampumahiihtostadionilla varsin tuulinen päivä. Tuulimittarin mukaan puuskat nousivat kymmeneen metriin sekunnissa.

Suomen naisten ampumahiihtomaajoukkue keskittyi normaalimatkaan valmistavassa harjoituksissa nimenomaan ampumiseen tuulessa. Valmentaja Ville Kotikummun mukaan tuuli sekoittanee pakkaa myös keskiviikon kilpailussa.

– Tuuliviireihin otetaan lukua ja katsotaan kuinka kauas se puuska vie. Siinä vaiheessa, kun tuo viiri nousee pystyyn, on äärettömän vaikea tulkita kuinka kovaa tuulee.

Kotikummun mukaan tuulta pyritään selvittämään lukemalla stadionilla liehuvia eri maiden lippuja, ampumapaikan tuuliviirejä ja tuulen tuntumaa poskessa.

Valmennusjohto seuraa erittäin tarkasti tuuliolosuhteiden muutoksia.. Ennusteen mukaan tuuli on laantumassa kilpailun jälkeen yöllä.

– Meillä on iltakilpailu. Meidän pitää olla äärimmäisen tarkkana, missä vaiheessa se alkaa tyyntymään. Sen mukaan voimme tehdä ehkä lähtöryhmävalintojakin, Kotikumpu sanoo.

Kotikummun mukaan Kaisa Mäkäräisen epäonnistumista voidaan selittää osin tuulioloilla. Mutta onko Mäkäräisellä myös henkinen lukko päällä?

– Henkistä lukkoa pitää kysyä psykologeilta, että mitä ne ovat siitä mieltä, Kotiranta toteaa vakavana.

Suosittelemme

Tuoreimmat