Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix special
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Rallin MM, Saksa, ennakko
  • Urheiluruutu
  • Kuka olisi uskonut
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix special

Hakola hyytyi finaalissa – Norjan supertähdestä nuorin miesten hiihdon olympiavoittaja

Ristomatti Hakola jäi Pyeonchangin olympiasprinttifinaalin viimeiseksi. Voittoa juhli 21-vuotias Johannes Hösflot Kläbo.

PyeongChang 2018
Ristomatti Hakola
Katso kooste sprinttifinaalista kuvaa klikkaamalla!

Ristomatti Hakola hyytyi Pyeongchangin olympialaisten perinteisen sprintin loppukilpailussa. 26-vuotias Hakola jäi finaalin viimeiseksi eli oli kuudes lopputulokissa 1,4 kilometrin matkalla.

Olympiakultaan hiihti 21-vuotias norjalainen Johannes Hösflot Kläbo. Hänestä tuli nuorin miesten hiihdon olympiavoittaja. Hopeamitalista käytiin Kläbon takana tiukkaa kamppailua. Italian Federico Pellegrino päihitti venäläisen olympiaurheilijan Aleksandr Bolshunovin lopun venytyksellään.

Hakola oli aamun karsinnoissa nopein ja voitti siis siinä vielä Kläbon. Finaalissa Hakola jäi Kläbosta peräti 20 sekuntia.

- Ei vain jaksanut. Lähdössä ei tuntunut yhtään happoa. Ajattelin, että olen aika tuore mies, mutta heti lähtösuoran jälkeen ei vain enää päässyt, Hakola totesi Yle Urheilulle kisan jälkeen.

Hakola on aiemmin tällä kaudella ollut maailmancupin sprinteissä kolme kertaa neljäs. Niistä kaksi oli vapaan sprinttejä ja Rukalla kauden avauksessa hän oli myös perinteisen sprintisssä neljäs.

Muista suomalaisista sprintterimiehistä Martti Jylhä ylsi välieriin. Iivo Niskanen ja Lauri Vuorinen putosivat puolivälierävaiheen jälkeen.

Naisten sprintissä paras suomalainen oli Krista Pärmäkoski, joka jäi välierävaiheeseen. Pärmäkoski otti Suomen ensimmäisen maastohiihtomitalin Pyeongchangissa lauantain yhdistelmämatkalla, jossa hän oli kolmas.

Sprintin tulokset täältä.

Lue myös:

Hakolan bensa loppui lähdön jälkeen: "Joku voisi luulla, että kaaduin tuolla välillä"

Strandvall antoi Hakolan päivälle arvosanaksi 10-, kehitys on ollut nähtävissä: "Pelottavan kova ja itseluottamus korkealla"

Ristomatti Hakola olympiasprintin karsinnan ykkönen! Norjan supertähtikin jäi taakse

Krista Pärmäkoski sprinttivälierässä vaikeuksissa – toinen mitalijahti päättyi pettymykseen

Kersantti Ristomatti Hakola haluaa olla todella iso pyssy Iivo Niskasen jalanjäljissä, mutta inhoaa päämatkaansa: ”Voisin olla uran jälkeen lukkari ja kapteeni Kankaanpään Mailassa”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat