Suora

  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Saksan cupin välieräottelu Werder Bremen - Bayern München
  • Jalkapallon Saksan cup, välieräottelu
  • Jalkapallon Italian cupin välieräottelu Milan - Lazio, kuvailutulkkaus
  • Jalkapallon Italian cupin välierän Milan - Lazio 2. osaottelu
  • Urheiluruutu

Hakolan bensa loppui lähdön jälkeen: "Joku voisi luulla, että kaaduin tuolla välillä"

Ristomatti Hakola myönsi menoveden loppuneen kesken miesten maastohiihdon sprinttifinaalissa.

PyeongChang 2018
Ristomatti Hakola.
Ristomatti Hakola.AOP

Ristomatti Hakolan kyyti ei riittänyt enää miesten sprinttihiihdon loppukilpailussa. Ainoana suomalaisena finaaliin edennyt Hakola jäi kuudennelle, eli viimeiselle, sijalle Norjan Johannes Hösflot Kläbon hiihtäessä dominoivaan voittoon.

- Ei ihan iloisimmat tunnelmat, kun noin lähelle pääsee. Ei se toki finaalissa lähellä ollut, vaan hyydyin ihan täysin, Hakola myönsi kilpailun jälkeen.

Lepoajassa tasoitusta

Siinä missä kultamitalisti Kläbo kilpaili ensimmäisessä välierälähdössä, Hakola sai vähemmän palautumisaikaa ansaittuaan paikkansa finaaliin myöhemmästä lähdöstä. Suomalainen epäili sen alkaneen painaa, vaikka finaalin lähdössä vielä tuntuikin hyvältä.

- Kakkosvälierästä kun tulin finaaliin, niin se varmaan syö sen verran ettei ollut minkäänlaisia hyökkäyksiä enää. Joku voisi luulla, että kaaduin tuolla välillä, mutta tulin kyllä täysillä loppuun asti, lähes 21 sekuntia Kläbolle hävinnyt Hakola hymähti.

- Ei vain jaksanut. Lähdössä ei tuntunut yhtään happoa. Ajattelin, että olen aika tuore mies, mutta heti lähtösuoran jälkeen ei vain enää päässyt.

Karsintavauhti rohkaisevaa

Hakola oli sprinttikarsinnan nopein mies ja selvitti välieränkin vielä komeasti. Finaali ei lopulta tuonut minkäänlaista palkintoa, mutta kokonaisuutena sprinttipäivä oli 26-vuotiaalle positiivinen kokemus.

- Elämäni ensimmäinen aika-ajovoitto maistui, kun tuli vieläpä olympialaisissa. Sillä ei vain saa edes puolikasta olympiamitalia, Hakola totesi.

Miesten maahtohiihto jatkuu perjantaina miesten 15 kilometrin kilpailulla. Sunnuntaina hiihdetään viesti ja ensi viikolla odottavat vielä parisprintit sekä 50 kilometrin kuninkuusmatka. Hakola ei vielä tiedä, miltä oma ohjelma näyttää.

- Katsotaan mitä valmennusjohto työntää eteen. Ei täällä paljoa muuta tekemistä ole kuin hiihtää. Ihan mukavaa saada tämä sprintti pois alta. Tätä on odoteltu puolitoista viikkoa, hyvä että se oli tänään ja on nyt ohi.

Katso miesten sprinttifinaalin tulokset täältä.

Lue myös:

Hakola hyytyi finaalissa - Norjan supertähdestä nuorin miesten hiihdon olympiavoittaja

Hakola taistelee olympiamitalista sprinttifinaalissa - väänsi tiukan voiton ruotsalaisesta välierissä

Hakola rutiinilla välieriin, Jylhä yllätti erävoitolla toisen suomalaisen kolaroinnin jälkeen

Ristomatti Hakola olympiasprintin karsinnan ykkönen! Norjan supertähtikin jäi taakse

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat