Sprintin varamiehestä välieriin – Jylhä ajoitti kuntonsa oikein: "Tuntuu tosi hienolta, että sain hyvän suorituksen oikeaan paikkaan"

Martti Jylhän kausi on ollut vaikea, ja hänen valintaansa olympialaisiin myös osin kritisoitiin. Sprintissä Jylhä voitti hieman onnekkaastikin oman puolivälieränsä. Finaaliin rutistus ei riittänyt, mutta Jylhä oli tyytyväinen päivän antiin.

PyeongChang 2018
Martti Jylhä, Pyeongchang 2018
AOP

Maastohiihtäjä Martti Jylhän sijoitukset ovat olleet tällä kaudella maailmancupissa vaatimattomia. Parhaat sijoitukset ovat marraskuulta sprintin 10. sija Rukalla ja sprintin 13. sija Davosissa joulukuun alussa.

Vuodenvaihteesta lähtien sijoitusten suunta on ollut laskeva.

Jylhän mukaan syy kauden ongelmiin on sama kuin viime vuonnakin: treenaaminen huonoissa keleissä väkisin.

– Eri valmentajan kanssa teimme samat virheet kuin viime vuonna. Urheilija voi nyt katsoa peiliin. Laitoin itseni tosi ahtaalle taas, Jylhä sanoi.

Hiihtäjä arvioi, että vaikeissa oloissa treenaaminen aiheutti myös asento-ongelmia. Ongelmat alkoivat ratketa valmistavalla leirillä, jossa oli liukas keli.

Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärvi arvioi tammikuun lopussa, että Jylhän paikka olympiajoukkueessa on sprintin varamiehenä. Tiistain sprintissä Jylhä ylsi välierään asti, mutta finaaliin paukut eivät enää riittäneet.

– En ole ihan tyytyväinen vieläkään. Kropasta voisi olla parempaankin, mutta tämä oli tämän päivän maksimi. Henkilökohtaisesti lämmittää aika paljon tämä tämän päivän suoritus.

Välieräpaikka aukeni osittain onnenkantamoisen vuoksi. Jylhän puolivälierässä Simeon Hamilton ja Lauri Vuorinen kaatuivat. Samassa rytäkässä Alexey Vitsenkolta irtosi toinen suksi.

– Päivän mittaan oli vähän onneakin matkassa, mutta se kuuluu tähän asiaan. Kerrankin nyt näin.

– Alkuerässä minulla ei ollut mitään hajua tilanteesta nousuun lähtiessä. Puolivälissä nousua Suomen ja Ranskan valmentajat huusivat. Molempia kieliä taidan sen verran sujuvasti, että ymmärsin meitä olevan vain kolme jäljellä.

Jylhä otti nousun rennosti ja kiristi vauhtia mäen päällä. Taktiikka toimi ja suomalainen sai lasketella rauhassa maaliin.

– Vitoserässä hiihtäminen oli tietoinen valinta. Sieltä oli helppoa mennä välieriin. Tuntuu tosi hienolta, että sain kaivettua oikeaan paikkaan hyvän suorituksen.

Lue myös:

Hiihtäjillä on viikonloppuna viimeinen mahdollisuus sivakoida olympiakoneeseen – "Pitää hiihtää 20:n joukkoon"

Suosittelemme

Tuoreimmat