Suora

  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Ruhpolding, miesten pikakilpailu
  • Sykähdyttävin urheiluhetki

Suomen pyörätuolicurlingjoukkue kovin tavoittein Pyeongchangiin

Harjoitusottelut ja aiemmat arvokisat ovat näyttäneet, että Suomen kokeneelle joukkueella on paralympialaisissa mahdollisuudet vaikka turnausvoittoon.

paralympialaiset
Pyörätuolicurlingissa kivi lähetetään matkaan erillisen ohjurin avulla.YLE

Pyörätuolicurlingin maajoukkue lähtee hyvin valmistautuneena Pyeongchangin paralympialaisiin. Kokeneen joukkueen tavoitteet ovat korkealla.

- Totta kai voitto on mielessä. Pelataan niin hyvää peliä kuin pystytään – kaiken pitäisi olla kunnossa, vakuuttaa joukkueen apuvalmentaja Tuomo Aarnikka.

Paralympiaturnauksessa vastaan tulee vain hyviä joukkueita. Tulokset ovatkin kiinni päivän vireestä.

- Esimerkiksi Sotshin paralympialaisissa me voitettiin yhdeksästä pelistä kaksi: toinen oli Kanada, joka voitti paralympiakultaa j a toinen oli Iso-Britannia, joka otti kisoista pronssia. Pelit on tosi tiukkkoja ja hyvin pienestä kiinni, kuka voittaa, Aarnikka kertoo.

Curlingjoukkueen pelipäivät venyvät pitkiksi, sillä matkaa kisapaikalle kertyy urheilijakylästä lähes tunti. Pelivireen ylläpito voikin olla vaikeaa.

- Lähdemme lähes joka aamu majapaikalta puoli kahdeksan aikoihin viimeistään. Jos sattuu niin, että on aamupeli ja iltapeli, joka alkaa vasta puoli kahdeksalta illalla, niin päivälle tulee kyllä valtavasti mittaa matkoineen kaikkineen. Kyllä keskittyminen jokaiseen peliin ja jokaiseen heittoon vaatii fyysistä kuntoa ja henkistä vahvuutta - jonkinverran myös rutiinia, Aarnikka arvioi.

Aarnikan mukaan Suomen joukkueelta löytyy tarvittavaa rutiinia. Myös itseluottamus on kohdallaan, sillä joukkue voitti tammikuussa Suomessa pelatussa yhdeksän maan turnauksessa monia maailman kärkijoukkueita.

Suosittelemme

Tuoreimmat