Suora

  • Painin MM: Vapaapaini
  • Ysäriä ja rillausta
  • Lentopallon EM, neljännesvälieräottelu FRA - FIN
  • Urheiluruutu
  • Ysäriä ja rillausta
  • Kuin savuna ilmaan

Suomen olympiajoukkue neuloo kilpaa lahjaa presidenttiparin vastasyntyneelle vauvalle – sisäpiirin tempauksesta kasvoi kansainvälinen some-ilmiö

Jo Sotshissa alkanut perinne keräsi Pyeongchangissa niin paljon kansainvälistä huomiota, että Suomen joukkue järjesti neulojilleen oman tiedotustilaisuuden.

PyeongChang 2018
Antti Koskinen Roope Tonteri ja Eetu Nousiainen, neulonta
Antti Koskinen, Roope Tonteri ja Eetu Nousiainen esittelivät Suomen joukkueen peittoprojektia.Lehtikuva

PYEONGCHANG. Suomen joukkue neuloo yhdessä jo kolmansissa olympialaisissa putkeen, mikä ei enää sinällään ole uutinen. Tai no, on se kansainväliselle medialle, joka on jo ehtinyt unohtaa lumilautavalmentaja Antti Koskisen tempauksen, josta tehtiin Sotshin kisojen aikaan vuonna 2014 meemejä lähes loputtomiin asti (siirryt toiseen palveluun).

Samasta miehestä käynnistyi Pyeongchangissa 2018 hullunmylly, kun hän neuloi jälleen lumilautakisojen tv-kuvissa. Mediamaailman vaikutusvaltaisimpiin naisiin kuuluva Arianna Huffington twiittaili asiasta (siirryt toiseen palveluun), tusina eri mediaa otti yhteyttä Suomen joukkueeseen ja lopulta kaikki huipentui keskiviikon lehdistötilaisuuteen.

- Suomalaisten neulomisjoukkue kokoontuu täällä pian, ystävällinen järjestäjä hihkaisee tunti ennen lehdistötilaisuuden alkua.

Knitting Team Finland saapuu paikalle hetkeä myöhemmin. Sitä edustavat edellä mainittu Koskinen, lumilautailija Roope Tonteri, mäkihyppääjä Eetu Nousiainen ja alkuperäisidean äiti, urheilupsykologi Hannaleena Ronkainen. Kahdessa eri kisakylässä joukkueeseen kuuluu toki lähes puolet Suomen virallisesta olympiajoukkueesta.

- On tämä pikkuisen hämmentävä tilanne. Sotshissa homma lähti ihan vitsinä liikenteeseen. En ajatellut, että se ihan näin kovasti eskaloituisi. Näköjään urheiluskenestä poikkeava juttu kiinnostaa, Koskinen nauraa.

- Aika hurjalta tämä tuntuu. Enemmän tässä taitaa tulla mediahuomiota kuin slopestylen laskuistani, Tonteri hymähtää.

Olympiajoukkueen neulontaprojekti, presidenttiparin vauvan torkkupeitto
Presidenttiparin vastasyntyneelle vauvalle tehtävä peitto valmistuu hiljalleen.Lehtikuva

Venäläistoimittaja: Peitto on mahtava idea

Sotshissa ja Riossa Suomen joukkue kutoi isoa kaulaliinaa, joka on esillä keskiviikon tiedotustilaisuudessakin. Etelä-Koreassa on vireillä uusi projekti. Tällä hetkellä se koostuu vielä vain pienistä paloista pöydällä, mutta pian niistä syntyy jotain suurta.

Suomen parinsadan henkilön joukkue nimittäin neuloo Pyeongchangissa tasavallan presidentin Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion vastasyntyneelle pojalle torkkupeittoa. Idea on tullut innokkaalta neulojalta Kaisa Mäkäräiseltä ja kerää kiitosta valtion rajojen ulkopuolellakin.

- Se on mahtava idea. Siitä tulee pojalle muisto koko elämäksi. Se on käsintehty lahja todella monelta ihmiseltä. Oli tosi iso yllätys, että melkein kaikki suomalaisurheilijat tykkäsivät neuloa, venäläisen Telesport1:n toimittaja Maria Rumjantseva sanoo.

Useimmiten olympialaisten tiedotustilaisuudet ovat jäykkiä ja tiukasti aikataulutettuja, mutta keskiviikon tilaisuus on toista maata. Kesken kaiken katosta alkaa vuotaa vielä vettäkin, mutta ihmiset hymyilevät ja kukin saa tehdä haastattelunsa kaikessa rauhassa. Neulominen keventää tunnelmaa uutisaiheena, mutta myös joukkueen sisäisenä harrastuksena.

- Se saa ihmiset muistamaan, että elämässä on muutakin kuin nämä yhdet hiton isot kisat. Täällä jokainen haluaa tehdä parhaansa, mutta paras suoritus ei ikinä tule väkisin runttaamalla. Pikkuisen kun keventää, niin silloin tulee paras suoritus, toteaa lempinimen ”The Knitting Man” saanut Koskinen.

Lue myös:

Koko olympiajoukkue neuloo - "Kyllä me saamme Leijonatkin kutomaan" (2014)

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat