Anton Lindforsin ja Sveitsin kaveruus loppuu ensi yönä – "Mennään kovaa ja otetaan isoja riskejä"

Sveitsin maajoukkueen mukana olympiakisoihin valmistautunut Anton Lindfors lähtee hakemaan riskien kautta yllätystä lumilautakrossissa.

Anton Lindfors Kuva: Lumilautaliitto

PYEONGCHANG. Anton Lindfors on rakentanut olympiavauhtiaan Sveitsin maajoukkueen matkassa puolitoista vuotta, mutta torstain kilpailupäivänä ystävät muuttuvat vihollisiksi.

– Me olemme ystäviä rinteen ulkopuolella, mutta emme kisassa. Siitä tulee tiukkaa, mutta ystävyys on jätettävä syrjään, 21-vuotias Jerome Lymann naurahti Yle Urheilun haastattelussa.

Sveitsin lumilautakrossin maajoukkue on tarjonnut Lindforsille valmennuksen lisäksi lautahuoltoa, lääkäripalveluita ja leirityksiä Euroopassa.

Nuoret sveitsiläiset ovat saaneet Lindforsilta takaisin rehellistä palautetta, ronskia haastamista krossiradalla ja opastusta, kuinka isoihin karkeloihin kannattaa valmistautua.

– Hän menee aina täysillä. Anton ei tunne pelkoa, ja se on hyvä. Kun olen itse huolissani radalla, niin seuraan vain häntä ja kaikki on hyvin, 20-vuotias lupaus Kalle Koblet kiitteli.

– Hän sopii täydellisesti joukkueeseen. Hän puskee meitä päivittäin eteenpäin todella kovaa. Yksi merkittävä palanen urallani, Lymann jatkoi.

Sotshin olympiaradalla 13:nneksi sijoittunut Lindfors arvostaa nuorten laskijoiden arvioita.

– Tämä tuntuu omalta joukkueelta. Viihdyn jätkien kanssa, ja se on mun joukkue. Olen vanhempi ja kokeneempi, niin voin auttaa heitä. Hyvää läppää ja vääntöä, Lindfors kertoi yhteiselosta.

Lindfors pääsee olympiaradalle paineitta. Edellisestä maailmancupin palkintokorokesijoituksesta on vierähtänyt jo nelisen vuotta.

– Mulla on vain voitettavaa täällä, ja tiedän, että pystyn menestymään. Pidetään hauskaa eli mennään kovaa ja otetaan isoja riskejä. Kilpaillaan siitä voitosta tosissaan, Lindfors ennakoi.

Reilun kilometrin pituisella radalla kärkilaskija joutuu halkomaan tuulta muille, joten taktiikassa on oltava tarkkana. Jokaisessa erässä on kuusi lautailijaa ja vain kolme etenee jatkoon kohti olympiafinaalia.

– Taktiikka on olla siellä, missä tapahtuu. Siinä pitää olla valmiina menemään, Lindfors painotti.

Lue myös: