Suora

  • Urheiluruutu
  • CS:GO: IEM Chicago – loppuottelu
  • Uinnin MM, aamun kilpailut

Leijonat lataa vastuuta Tolvaselle, jolla on takana huolestuttavan pitkä maaliton putki: "Ajattelen sitä mahdollisimman vähän"

Eeli Tolvanen haluaa tehdä maalin, kun Leijonat avaa olympiaurakkansa Saksaa vastaan.

PyeongChang 2018
Eeli Tolvanen
Eeli TolvanenHeikki Saukkomaa / Lehtikuva

Suomi kohtaa Saksan torstaina kello 5.10 Suomen aikaa. Suora lähetys Yle Puheessa alkaa kello 5.00.

Yksi Leijonien seuratuimmista pelaajista Pyeongchangin talviolympialaisissa on 18-vuotias superlupaus Eeli Tolvanen. Nuori laitahyökkääjä pelaa ykkösketjussa, kun Suomi kohtaa miesten jääkiekkoturnauksen avausottelussa Saksan varhain torstaiaamuna.

Tolvaselle on luvassa vastuuta, vaikka maaliverkko ei ole viime aikoina heilunut syksyn tahtiin. Jokereissa pelaava Tolvanen on osunut edellisen kerran miesten peleissä 24. marraskuuta. Sen jälkeen on mennyt 18 peräkkäistä ottelua ilman maaleja.

Alle 20-vuotiaiden MM-turnauksessa sentään syntyi yksi maali, mutta sekin oli vähemmän kuin Tolvaselta odotettiin. ´

– Ehkä nuoren on helpompaa pelata kokeneiden pelaajien kanssa miesten maajoukkueessa, kun ei tarvitse kantaa joukkuetta itse ja odotusarvot eivät ole koko ajan hänessä, Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi Yle Urheilulle kisa-avauksen aattona.

Tolvasen maalittomasta putkesta on syytä olla huolissaan, sillä Suomen olympiaryhmästä ei liikaa luontaisia maalintekijöitä löydy. Marjamäki kuitenkin vihjaa, että Tolvanen on nousukunnossa.

– Kaikille pelaajille, on sitten kokenut tai nuori, tulee vaikeita jaksoja. Itse asiassa tällä hetkellä Eeli näyttää hyvältä. Tuossa viikon verran Salmisaaressa harjoiteltiin ja luistelu alkaa olla rentoa. En tiedä, onko se nyt niin huonoa missään vaiheessa ollutkaan.

– Monesti Tshekki-ottelussa, kun kiekko oli hyökkäysalueella, Eeli oli tekemässä tärkeää työtä maalin edessä, Marjamäki totesi Leijonien kenraaliharjoituksesta.

”Pelitatsi on tulossa takaisin”

Yle Urheilun haastatteluun saapui keskiviikkona hymyilevä ja rennonoloinen kiekkoilija. Ainakaan ulospäin Tolvanen ei näytä, jos maalinteko-ongelmat rassaavat pääkoppaa.

– Yritän ajatella mahdollisimman vähän sitä ja keskittyä olennaiseen. Kyllä ne maalit tulevat sieltä, jos pelaa omaa peliä, Tolvanen sanoi. Pitävätkö Marjamäen puheet nousukunnosta paikkaansa?

– Toivottavasti pitävät. Nyt on tuntunut hyvältä täällä ja Salmisaaressa päästiin vetämään viikko, niin tuntui hyvältä. Pelitatsi on tulossa takaisin.

Syksyllä meno oli hurjaa, kun Tolvasen pelitatsi oli kunnossa. Jokereissa syntyi 17 maalia 31 ottelussa, ja debyytti miesten maajoukkueessa oli vakuuttava.

Tolvanen teki Helsingin EHT-turnauksen kolmessa ottelussa kaksi maalia. Olympialaisten ykkösketju Tolvanen-Petri Kontiola-Jukka Peltola kasattiin tuolloin.

– Silloin saimme pelin rullaamaan ja viime pelissä [harjoitusottelu Tshekkiä vastaan] toinen erä oli meiltä huikea. Pidimme kiekkoa koko ajan ja pelasimme hyökkäyspäässä meidän vahvuuksilla. Meidän pitää jatkaa vaan samalla lailla, niin tästä tulee hyvä turnaus, Tolvanen sanoi.

Mitä tarvitaan, että verkko vihdoin heiluu torstain Saksa-ottelussa?

– Hyökkäysalueen vetopaikka, Tolvanen kuittasi.

Lue myös:

Lauri Marjamäelle selvisi vasta paikan päällä, mikä tekee olympialaisista ainutkertaisen tapahtuman – ”Ajattelin, että mitä hössötystä se on”

Näin seuraat Leijonien olympiaturnausta Ylen kanavilla – suorat selostukset Yle Puheella, verkossa ja televisiossa laaja seuranta

Katso torstain suomalaiset ja lähetystiedot olympialaisista – Leijonat vihdoin kaukaloon, Pärmäkoski ja Mäkäräinen ladulla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat