Suora

  • PUBG Global Summit: Lontoo, pudotuspelit
  • Futsal-liiga, Miesten 2. loppuottelu Leijona Futsal - KaDy
  • Jääkiekon Nordic cup, Suomi - Norja
  • SM-liigan pronssiottelu Tappara - HIFK
  • Sandra Eriksson ja kadonneet tunteet
  • Jääkiekon U18 MM: BLR - FIN
  • Jääkiekon U18 MM, Valko-Venäjä - Suomi
  • Urheiluruutu

Leijonien ykkösmaalivahdilla Mikko Koskisella on uusia ässiä hihoissaan – "Hyviä tuloksia on tullut"

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen pelit alkavat torstaina, kun Leijonat kohtaa Saksan.

PyeongChang 2018
Mikko Koskinen
Mikko KoskinenHeikki Saukkomaa / Lehtikuva

GANGNEUNG. Mikko Koskisella oli Leijonien harjoituksissa keskiviikkoaamuna yksi ongelma. Maali ei meinannut pysyä millään paikoillaan, kun isokokoinen veskari venyi torjuntoihin.

– No joo, pitäisi saada treeneihin pelimaalit, niin auttaisi huomattavasti. Onneksi peleissä on sentään kunnon maalit, jotka pysyvät paikoillaan, niin pystyy käyttämään sitä uutta tekniikkaa, Koskinen sanoi harjoitusten jälkeen.

Vanhan sanonnan mukaan tolpat ovat maalivahdin parhaat kaverit. Uudessa torjuntatekniikassa parhaiden kaverien merkitys korostuu entisestään.

– Veskaripeli kehittyy koko ajan paljon. Nyt on tämä reverse-tekniikka, eli tolppien kautta pelaaminen. Niin, että olisi koko ajan kiekon alla ja pääsisi lähtemään nopeasti tolpista liikkeelle. Sitä on hinkattu paljon. Ja hyviä tuloksia on tullut, se on parantanut pelaamistani, Koskinen kertoi.

Koskinen on Leijonien selvä ykkösmaalivahti olympialaisten jääkiekkoturnauksessa. Tällä kaudella hän on kehittänyt torjuntatyöskentelyään paitsi uusien tekniikoiden myös harjoitusmetodien avulla.

– Harjoitteluani on monipuolistettu aika paljon. Nyt olen tehnyt muun muassa laitepilatesta koko kauden ajan. Sitä kautta on tullut liikkuvuutta lisää.

Uusia tekniikoita Koskinen pääsee käyttämään torstaina, kun Leijonat kohtaa avausottelussaan Saksan. Joukkueen kokoonpanoa ei ole vielä virallisesti julkistettu, mutta jos yllätyksiä ei tapahdu, Koskinen seisoo Suomen maalilla.

– Tässä on ollut vähän taukoa, tosin onneksi saatiin se yksi peli (harjoitusottelu Tshekkiä vastaan viime sunnuntaina) alle. Kun tässä pari matsia pelaa, niin sitten on varmaan jo ihan hyvä ote peleihin, Koskinen sanoi.

Saksa ei herätä Koskisessä minkäänlaisia ajatuksia.

– Ihan rehellisesti sanottuna en tiedä mitään Saksan joukkueesta. Mutta minulle se on ihan sama, että kuka on vastustajana. Maalivahti tekee aina sitä omaa hommaansa.

Lue myös:

Leijonien ase Saksaa vastaan kärsivällisyys ja jäähyjen aiheuttaminen vastustajalle – "Aika hienoja pelejä Kontiolan ylivoimalta"

Leijonat lataa vastuuta Tolvaselle, jolla on takana huolestuttavan pitkä maaliton putki: "Ajattelen sitä mahdollisimman vähän"

Katso torstain suomalaiset ja lähetystiedot olympialaisista – Leijonat vihdoin kaukaloon, Pärmäkoski ja Mäkäräinen ladulla

Leijonat valmistautuu olympia-avaukseen – katso joukkueen kokoonpano

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat