Suora

  • Rakkauden ja särkyneiden unelmien korut

Olympialaisia seurannut kelkkahiihtäjä jännittää ampumahiihtostartteja: ”Pitää kysellä vähän vinkkejä”

Vain vuoden ampumahiihtoa harjoitellut Sini Pyy ei ole päässyt treenaamaan ammuntaa olosuhteissa, jollaisia Pyeongchangin olympialaisissa on nähty. Ampumahiihtostadionilla pyörivä tuuli voikin yllättää vielä kokemattoman ampumahiihtäjän.

paralympialaiset
Kelkkahiihtäjä Sini Pyy
Maija-Liisa Juntti / Yle

Sini Pyyn ei tarvinnut jännittää valintaansa paralympiajoukkueeseen enää tiistaina, sillä hän oli neljän jo ennen kauden alkua kisoihin valitun urheilijan joukossa. Viime kaudella ampumahiihdon treenaamisen aloittanut Pyy on seurannut mielenkiinnolla olympialaisten ampumahiihtokisoja.

- Kyllä siellä viime vuonnakin samaan aikaan tuuli kovasti ja on me sitä harjoiteltu. Mutta nyt kun näkee aivan huippuampumahiihtäjien ampuvan tosi paljon sakkoja, niin miettii, mitenkähän siellä itse pärjää. Tuuli saattaa siellä vaikka kääntyä kesken ammunnan, se voi olla ihan mitä vaan. Ei meillä Suomessa sellaisia tuulia pääse harjoittelemaan. Kyllähän se vähän jännittää, vaikka ammunta on nyt mennyt hyvin ja saanut tasoa nostettua tosi paljon, Pyy paljastaa.

Sini Pyyn valmistautuminen paralympialaisiin ei ole sujunut aivan suunnitellusti, sillä Vuokatin parahiihdon ja -ampumahiihdon maailmancupissa hän kärsi flunssaoireista ja joutui jättämään kisamatkoja hiihtämättä.

- Vuokatissa pakkanen teki minulle tepposet. Keuhkot otti aika raskaasti sen pakkasen ja siksi piti miettiä tosi tarkasti, mitä matkoja siellä hiihdetään, ettei oteta turhia riskejä, Pyy kertoo.

Kelkkahiihtäjä toipui nopeasti ja on tyytyväinen ratkaisuunsa jättää maailmancupin kisoja väliin. Viikot ennen paralympialaisten alkua menevät tiiviisti harjoitellessa.

- Pari päivää saan olla kotona ja sitten lähdetään Vuokattiin valmistavalle leirille joukkueen kanssa. Sieltä sitten kodin kautta kohti Koreaa. Aika perus, ettei lähdetä temppuilemaan mihinkään korkealle, vaan tehdään hyviä yksittäisiä treenejä.

Tuulikoneen hankkiminen Vuokattiin on käynyt Pyyn mielessä, mutta harjoituksissa joudutaan kuitenkin turvautumaan vallitseviin sääoloihin. Pyy aikoo hyödyntää olympiakävijöiden kokemukset ampumapenkalta mahdollisimman hyvin.

- Pitää kysellä vähän olympiakävijöiltä vinkkejä. Miehethän ovat siellä ampuneet nyt tosi hyvin, niin eiköhän niiltä jotain vinkkejä irtoa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat