Suora

  • PUBG Global Summit: Lontoo, finaalit
  • Tanssin Grand Slam, vakiotanssit
  • SM-liigan 1. finaali Kärpät - HPK
  • Urheiluruutu
  • Kaatuilua ja kesäteatteria
  • Kaatuilua ja kesäteatteria

Leijonat kohtaa olympia-avauksessa Saksan – seuraa erityisesti näitä pelaajia

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen urakka talvikisoissa alkaa torstaina Saksaa vastaan. Yle Urheilu valitsi viisi Leijonaa, joiden otteisiin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.

PyeongChang 2018

5

Atte Ohtamaa
Lehtikuva

Atte Ohtamaa

Ohtamaa tekee yleisölle lähes näkymätöntä työtä. Raamikas puolustaja on Leijonien oman pään väsymätön työjuhta ja luottomies.

Ohtamaan monipuolisuus tekee hänestä valmennuksen todellisen ihannepelaajan. Heiskasen pakkiparina tasapainottaa nuoren taiturin peliä loistavasti puolustussuuntaan.

Pystyy pelaamaan myös kiekolla laadukkaasti, sillä pitää pelin aina yksinkertaisena. Ykkössyöttö menee poikkeuksetta omille. Ohtamaa loistaa myös alivoimalla ja blokkaa uhrautuvasti laukauksia.

Ei tee tehopisteitä, mutta on todella harvoin jäällä vastustajan maalin aikana.

4

Veli-Matti Savinainen
Lehtikuva

Veli-Matti Savinainen

Taistelun ruumiillistuma, Leijonien todellinen sielupelaaja ja sytyttäjä.

Pyyteetön raataja, joka tekee aina kaiken joukkueen eteen. Taklaa, raastaa, repii, mutta pystyy myös laadukkaaseen kiekolliseen peliin. Ylivoimalla laukoo hyvin ja nopeasti neliön keskeltä.

Nauttii silminnähden pelaamisesta. Sähäkkä hyökkääjä taitaa myös vastustajien ärsyttämisen.

3

Mikko Koskinen
Lehtikuva

Mikko Koskinen

Leijonien ykkösveskari on yksi olympiaturnauksen parhaista maalivahdeista. Isokokoinen (200 senttiä, 95 kiloa) Koskinen on Suomen joukkueen menestyshaaveiden kannalta ratkaisevassa asemassa.

Kuluvalla kiekkokaudella Koskinen on kehittänyt torjuntatekniikkaansa ja monipuolistanut harjoitteluaan. Tulokset ovat olleet vakuuttavia.

Yksi asia on varmaa: Leijonat ei tässä turnauksessa kaadu maalivahtipeliin.

2

Miro Heiskanen
Lehtikuva

Miro Heiskanen

Heiskasen luistelu on silmiä hivelevän kaunista katseltavaa. Sulavasti liikkuva puolustaja pystyy yhdellä potkulla muuttamaan pelirytmiä hämmentävän luontevasti.

Kiekonkäsittely on itsevarmaa ja kiireetöntä.

Maalineduspelaamisessa ja pelikovuudessa löytyy vielä puutteita, mutta hyökkäyssuntaan nuorukainen on Leijonien puolustajien ehdotonta kärkeä. 18-vuotias pakki tukee hyökkäyksiä erinomaisesti ja laukoo tarkasti.

1

Eeli Tolvanen
Lehtikuva

Eeli Tolvanen

Leijonien melko tasapaksusta hyökkäyksestä erottuu 18-vuotias Eeli Tolvanen.

Tolvaselta on lupa odottaa nuoresta iästä huolimatta olympialaisissa tehoja. Syyskausi KHL-liigassa osoitti, että laituri pystyy tekemään tulosta kovassa sarjassa.

Tolvanen on parhaimmillaan juuri sitä, mitä Leijonat kaipaa: puhdasverinen maalintekijä, joka haluaa ratkaista pelejä. Nuorukainen laukoo paljon ja pystyy luoviin ratkaisuihin hyökkäyspäässä. Hakeutuu aina hyvin pelattavaksi kiekottomana.

Jos Leijonien ykkössentteri Petri Kontiola pystyy ruokkimaan syötöillään Tolvasta, heiluu vastutajan verkko. Tarkka rannelaukaus on nuorukaisen tavaramerkki.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme