1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. PyeongChang 2018

Anton Lindfors säväytti Pyeongchangin lumilautakrossissa – taisteli pikkufinaaliin

Anton Lindfors teki uransa parhaan olympiakisasuorituksen Etelä-Korean lumilautakrossissa.

Anton Lindfors. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Anton Lindforsin sijoittui Pyeongchangin olympiakisojen lumilautakrossissa yhdeksänneksi. 26-vuotiaan helsinkiläinen taisteli Etelä-Koreassa aina pikkufinaaliin asti. Lindfors teki torstaina uransa parhaan olympiakisasuorituksen, sillä neljä vuotta sitten Sotshin olympialaisissa hän oli 13:s.

Maailmancupissa sijalla 53 oleva Lindfors aloitti Pyeongchangin urakkansa laskemalla ensimmäisessä aikalaskuvaiheessa 23. sijalle. Suoritus takasi täpärästi suoran paikan neljännesvälieriin.

Neljännesvälierissä Lindfors oli eränsä kolmas, ja hän eteni eränsä viimeisenä laskijana puolivälieriin. Puolivälierässä helsinkiläisen nousi erän lopussa hienosti toiseksi ja lunasti välieräpaikan. Välierästä helsinkiläinen kaatui ja edessä oli pikkufinaali.

Sveitsin maajoukkueen mukana Etelä-Korean kisoihin valmistautunut Lindfors laski pikkufinaalissa kolmanneksi, joten loppusijoitukseksi kirjattiin yhdeksäs sija. Pikkufinaalissa oli vain neljä laskijaa loukkaantumisen takia.

Lumilautakrossin finaalin voitti ranskalainen Pierre Vaultier, jolle olympiakulta oli uran toinen. Hopeaa otti Australian Jarryd Hughes ja pronssia saavutti Espanjan Regino Hernandez.