Suora

  • Elävä arkisto esittää

Lauri Marjamäki tiesi mihin Eeli Tolvanen pystyy – "Sanoin jo viikko ennen turnausta"

Leijonien päävalmentaja oli tyytyväinen Tolvasen loistavaan debyyttiin, mutta haluaa nähdä joukkueeltaan paljon parempaa peliä jatkossa.

PyeongChang 2018
Lauri Marjamäki
Lehtikuva

GANGNEUNG. Lauri Marjamäen suupielet kääntyivät vääjäämättä pieneen hymyyn, kun hän kommentoi Eeli Tolvasen loistavia otteita voitokkaan Saksa-ottelun jälkeen.

Suomi voitti peli maalein 5-2, ja Tolvanen iski tehot 1+3. Marjamäki tiesi, että 18-vuotiaalta hyökkääjältä oli lupa odottaa tehoja.

– Kyllä. Sanoin jo viikko ennen turnausta, että Salmisaaren harjoituksissa näki, että Eeli on taas tulossa, Marjamäki sanoi.

Tolvasen ohella koko ykkösketju sai valmennukselta kiitosta.

– Tärkeitä onnistumisia tuli myös ykkösylivoimalle. Kontiola, Tolvanen, Lepistö ja kumppanit. Se antaa hyvää tunnetta, flow-tilaa ja itseluottamusta, Marjamäki sanoi.

Monet epäilivät Tolvasen virettä, kun nuorten kisat vuodenvaihteessa eivät sujuneet toivotulla tavalla. Marjamäki kertoi, että pienet tasonnotkahdukset ovat nuorelle pelaajalle normaaleja.

– Niin, epäilyksiä voi aina olla. Enemmänkin näen mahdollisuuksia. Pelaajilla on välillä vaikeampia vaiheita, mutta jotenkin Eelillä on varmasti helpompi olla kokeneiden pelaajien kanssa.

Et kai ihan näin hurjaa avausta sentään Tolvaselta osannut odottaa?

– No en mä sitä. Mutta jos ajatellaan, kuka meillä maalin tekee, niin olin ihan varma, että Eeli on yksi potentiaalisimmista. Hyvä, että hänelle tuli näin paljon pinnoja, mutta pelissä meillä on paranettavaa vielä paljon.

Leijonien päävalmentaja oli tyytyväinen Tolvasen loistavaan debyyttiin, mutta haluaa nähdä joukkueeltaan paljon parempaa peliä jatkossa.

– No niitä asioita on niin paljon… Kyllä me vähän sählättiin toisessa erässä, oli vähän huolimatonta. Jouduttiin alivoimalle. Kun momentum piti ottaa meille, niin kaveri otti. Mutta se, että oltiin lopussa tehokkaita oli hyvä asia.

*Lue myös:
*

Eeli Tolvaselta mykistävä olympiadebyytti – Leijonat jyräsi ylivoimalla Saksan

Tolvanen tykitti olympiadebyytissään neljä tehopistettä – "Oli vähän outo aamu"

Lasse Kukkonen ihasteli Eeli Tolvasta ja katkaisi lähes 12 vuoden kuivan kautensa – ”Ei taida vanhin muksukaan olla sen ikäinen"

Kommentti: Eeli Tolvanen -show alkoi Etelä-Koreassa – huomasitko, mitä Leijonien kapteeni teki?

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat