1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. PyeongChang 2018

Rajusti välierässä kaatunut Anton Lindfors latoi tiukkaa tekstiä olympiakisan jälkeen, kun ratahenkilökunta vei mitaliunelman: "Tämä on täysi oikeusmurha"

Anton Lindfors sanoi suorat sanat olympialaisten lumilautacrossin jälkeen. Suomalaisen mukaan kisatyöntekijät estivät hänen pääsynsä loppukilpailuun ja mitalitaisteluun.

Korean olympialaiset: Anton Lindfors: Tämä on täysi oikeusmurha.
Korean olympialaiset: Anton Lindfors: Tämä on täysi oikeusmurha.
Kuva: Lehtikuva

Anton Lindfors ylsi Etelä-Korean olympialaisissa parhaaseen arvokisasuoritukseensa, kun suomalainen laski lumilautacrossin pikkufinaaliin ja kokonaiskilpailun yhdeksänneksi.

Lindfors oli kuitenkin kisan jälkeen kuin myrskyn merkki. Hänen mukaansa mahdollisuudet finaaliin menivät rataa kaarteissa eli bänkeissä tasoittaneisiin työntekijöihin.

– Minun olisi pitänyt olla finaalissa. Totta kai tein virheitä, hyppäsin pitkäksi. Kaaduin aika lujaa, Lindfors totesi Yle Urheilun haastattelussa.

– Minulla on tapana aina jatkaa laskemista siltä varalta, että jotain sattuu. Keräsin itseni ja olin matkalla alaspäin rataa pitkin, viitosbänkissä oli radan tasoittajia, sanotaan, 10 kaveria. En päässyt viimeiselle suoralle sisään. En päässyt laskemaan rataa loppuun.

Lindforsin mukaan välierälaskusta tehtiin protesti, mutta se ei tuottanut tulosta.

– Jos kaikki meni niin kuin ymmärsin, tämä on täysi oikeusmurha.

Henkisen kolauksen lisäksi Lindfors satutti itseään välierälaskun kaatumisessa.

– Varmaan vasen olkapää paskana. Vaikea sanoa, noissa yleensä pumppaa adrenaliinia aika hyvin. Hauikseen ottaa vähän, onko se irronnut tai mennyt poikki.

Lindfors on arvokisojen laskija. Kuluvalla kaudella hänen sijoituksensa maailmancupin kokonaiskilpailussa on 50 ulkopuolella, mutta olympialaisissa hän painoi aina pikkufinaaliin saakka.

– Ei se ole sattumaa. Laskemme maailmancupissa pientä rataa, mikä ei sovi minulle laskijana. Tyylini on mennä täysillä ja pitkälle. Tämän homman kuuluu olla vaarallista, Lindfors sanoi.

– Laskuni on siinä, että tulen keskeltä ja imusta. Olen aina kolmen joukossa tällaisissa tilanteissa. Veikkaan, että olisin mitalin ottanut, mutta valitettavasti en päässyt edes tavoittelemaan sitä.

Yhdeksäs sija oli siis todella katkera.

– Ei tämä ihan reilua ole. Neljä vuotta käydä läpi vammoja ja sitten, kun tulee tähän, käy näin. Ei tämä aina mene tasan.

Uran jatko on 26-vuotiaan urheilijan osalta vielä auki. Halua olisi, mutta urheiluun pitäisi saada myös taloudellista tukea.

– Näin persaukisena pitäisi saada fyrkkaa jostain. Asia kerrallaan. Tässä on otettu aika paljon hittiä. Haluan jatkaa, mutta jollain pitää syödäkin, Lindfors pohti.

– Vaatisi varmaan sitäkin, että minä en ole ainoa, joka sitoutuu tässä järjestelmässä. Jos koko kevät pitää odottaa tukipäätöksiä, että mistä sitä fyrkkaa saa ensi kerralla, niin ei se helppoa ole. Varsinkin tällaisessa lajissa, jossa mennään paljon ylös ja alas, loukkaantumisia ja kaatumisia on paljon. Jos ei ole turvaa alla, on vaikea onnistua.

**Lue myös:
**

Anton Lindfors säväytti Pyeongchangin lumilautakrossissa – taisteli pikkufinaaliin