Suora

  • Lentopallon EM, Kreikka - Suomi
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Saksa, kisakooste

Pronssin jakanut Pärmäkoski himoitsee Björgenin päänahkaa – "Koko kauden teema päästä hänestä ohi"

Krista Pärmäkoski otti Etelä-Korean kisojen toisen mitalinsa, kun hän jakaa 10 kilometrin vapaan kisan pronssin yhdessä Marit Björgenin kanssa. Lapsuuden idolin ohittaminen on yksi kisojen tavoitteista.

PyeongChang 2018
Krista Pärmäkoski
Lehtikuva

Krista Pärmäkoski otti olympialaisten toisen mitalinsa pienimmällä mahdollisella marginaalilla, kun sama aika Marit Björgenin kanssa toi jaetun pronssin 10 kilometrin vapaan kisasta.

Norjalainen on Pärmäkosken lapsuuden idoli, jonka ohittamisesta on alkanut tulla realistinen tavoite. Yhdistelmäkilpailussa Björgen jätti suomalaisen selvästi taakseen.

– Se on ollut ehkä koko kauden teemana päästä hänestä ohitse. Viime kisassa jäin vähän ja nyt pääsin jo rinnalle. Tämähän lupaa ihan hyvää, Pärmäkoski totesi Yle Urheilulle kilpailun jälkeen.

– Olen seurannut Maritia ihan pikkutytöstä saakka asti. On kiva, että saan seistä samalla korokkeella.

Kisa mitaleista oli todella jännittävä ja Pärmäkoski joutui jännittämään Yhdysvaltain Jessica Digginsin iskua loppusuoralle saakka.

Voimaa viimeisiin nousuihin haettiin yhdistelmäkisan taistelusta Björgeniä vastaan.

– Jossain toiseksi viimeisessä loivassa nousussa kuulin, että Diggins on neljä sekuntia edellä. Että hän tulee vielä kovaa, Pärmäkoski kertasi.

– Ajattelin vain, että viimeiseen mäkeen kaikki irti. Että kymmenen viimeistä potkua pitää jaksaa. Niitä en jaksanut kunnolla siinä skiathlonissa (yhdistelmähiihto), että nyt pitää vain taistella.

Lue myös:

Pärmäkoski nappasi mitalin hurjassa trillerissä Björgenin kanssa – yllättävä norjalainen vei olympiavoiton

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat