Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheilukierros

Päävalmentaja Jylhä ei halua tietää, oliko Pärmäkoski nopeampi kuin Björgen – "Kiitos Juha Miedolle siitä, että sadaosat ovat poistuneet"

Päävalmentaja Reijo Jylhän mukaan Krista Pärmäkosken jaettu mitali on hieno tarina.

PyeongChang 2018
Reijo Jylhä
Reijo JylhäLehtikuva

*PYEONGCHANG. *Krista Pärmäkoski ja Marit Björgen eivät saaneet toisistaan eroa 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa. Molemmat ylittivät maaliviivan aikaan 25.32,4 ja jakoivat pronssimitalit. Päävalmentaja Reijo Jylhä oli tyytyväinen, että ajanotto on tätä nykyä kiinni kymmenyksistä eikä sadasosista.

- Kiitos Juha Miedolle siitä, että sadaosat ovat poistuneet. Olivat ne miten päin tahansa, Jylhä kiitteli helpottuneena kilpailun jälkeen ja viittasi Miedon sadasosan tappiooon Lake Placidin olympialaisissa.

Jylhä arvioi, että Pärmäkosken ja Björgenin ero olisi saatavissa esimerkiksi GPS-seurannasta, mutta hän korosti, ettei todellakaan ollut kiinnostunut tästä tiedosta. Pärmäkoski oli koko kisan ajan tietoinen tilanteestaan ja sai Jylhän mukaan viimeisen väliajan stadionin vieressä olevalla hyllyllä.

- Se oli samalla sekunnilla. Huusin, että on sekunnista kiinni. Krista tuli koko ajan Maritiin nähden takaapäin. Hän oli kaksi sekuntia vielä jäljessä, kun kilometri ennen maalia ja sekunti oli eroa viimeisessä nousussa, Jylhä totesi ja sanoi Pärmäkosken jaetun mitalin olevan hieno tarina.

- Hän on ollut Maritiin nähden koko ajna vähän takana. Nyt hän on tasoissa ja seuraavaksi menee edelle. Jos seuraava kisa on tässä mahdollinen, mutta viimeistään 30 kilometrillä.

Lue myös:

Pärmäkoski teki olympialaisten sekuntitaistossa tempun, johon on aiemmin pystynyt vain Mika Myllylä: ”Tämä antaa uskoa ja luottamusta”

"Se meni todella täpärälle" – elä uudelleen Krista Pärmäkosken huima nousu olympiapronssille

Pärmäkosken vanhemmat yrittävät tällä kertaa ehtiä mitalijuhliin – "Täytyy sanoa, että jännitti"

Pronssin jakanut Pärmäkoski himoitsee Björgenin päänahkaa – "Koko kauden teema päästä hänestä ohi"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat