Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • Jalkapalloilija Roosa Bröijer: " Liigalisenssin epääminen tuli täytenä sokkina"
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NED - CAN
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CMR - NZL
  • Urheiluruutu
  • Pakettipommi
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - USA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: THA - CHI
  • Urheiluruutu

Juha Miedon karvas tappio nousi esiin kansainvälisen median tentissä – KOK:n ykköspomokin ihmetteli Pärmäkoskelle jaettua pronssimitalia

Thomas Bach lupasi pronssikaksikolle, että kummallekin ehditään hankkia mitalit palkintojenjakoseremoniaan.

PyeongChang 2018
Marit Björgen Krista Pärmäkoski
Marit Björgen ja Krista Pärmäkoski jakoivat mielellään pronssimitalin.Lehtikuva

PYEONGCHANG. Kokeneemmat hiihtokatsojat saattoivat saada kipeitä välähdyksiä menneestä, kun Krista Pärmäkoski hiihti vimmalla loppusuoraa olympialaisten 10 kilometrin väliaikalähdössä. Tiukka sekuntitaisto Marit Björgenin kanssa oli kuin Juha Miedon ja Thomas Wassbergin vastaava 15 kilometrillä Lake Placidissa 1980.

Pärmäkoski kuitenkin kiri viimeiset sadat metrit riittävän kovaa, jotta hän sai kurottua muutaman sekunnin eron kiinni. Suomalainen ylitti maaliviivan samalla ajalla norjalaisen idolinsa kanssa. Miedon sadasosatappio ei toistunut.

Eikä se olisi yhtä karvaana voinutkaan toistua, sillä aikasääntöjä muutettiin vuoden 1980 tapahtumien jälkeen. Nykyään ajat ilmoitetaan lopputuloksissa kymmenyksien tarkkuudella, vaikka tarkempikin ajanotto on yhä käytössä. Järjestäjät eivät kuitenkaan luovuta tarkempia lukuja julkisuuteen, vaikka kansainvälisessä lehdistötilaisuudessakin niiden perään kyseltiin.

- Suomalainen Juha Mieto hävisi sadasosilla kerran, joten minun ei tarvitse tietää, Pärmäkoski naurahti kysymykselle tarkemmista tilastoista.

- Olen hyvin iloinen pronssista ja siitä, kun saan jakaa sen Kristan kanssa. Aina voi toki miettiä, mitä olisin voinut tehdä paremmin, mutten kuitenkaan pääse enää yrittämään uudelleen, Björgen puolestaan totesi.

Thomas Bachkin ihmetteli

Pärmäkoski on puhunut toistuvasti siitä, miten hän haluaa voittaa lapsuudenidolinsa Björgenin jonain päivänä. Torstaina suomalainen pääsi jo lähelle, mutta vielä kolmossija jaettiin.

- Krista lähestyy, hän oli hyvä jo viime vuonna Lahdessakin. Hän on kymmenen vuotta nuorempi kuin minä. Myös Ragnhild (Haga, kultamitalisti) on nuori, joten meillä on tulevaisuuden taisteluihinkin nainen, Björgen sanoi Yle Urheilulle.

Naisten 10 kilometrin väliaikalähtöä paikan päällä seurasi myös Kansainvälisen Olympiakomitean KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach, joka keskusteli myös kaikkien mitalistien kanssa. Olympialaisten ykkösmieskin oli ihmeissään Pärmäkosken ja Björgenin jaetusta mitalista.

- Hän lupasi, että molemmille hankitaan palkintotilaisuuteen omat mitalit, Björgen kertoi.

- Keskustelimme päivän kisasta, ja hänkään ei muistanut että olisi aiemmin mitaleita jaettu, Pärmäkoski puolestaan sanoi.

Harvinaista jaetut mitalit hiihdossa ovat, mutta eivät ennennäkemättömiä. Esimerkiksi vuoden 1982 MM-kisoissa nähtiin kaksi kultamitalistia ja kaksi pronssimitalistia miesten viestissä. Norja ja Neuvostoliitto jakoivat voiton samalla ajalla. Suomi ja Itä-Saksa tulivat perässä keskenään samalla ajalla. Suomen joukkueessa hiihti myös Juha Mieto.

Katso myös:

Mietaan sadasosatappio Lake Placidissa (Elävä Arkisto)

Urheilu-Suomen jakso 6: Häviöt ja tappiot

Oslon merkillinen MM-viesti 1982 (Elävä Arkisto)

Pärmäkoski nappasi mitalin hurjassa trillerissä Björgenin kanssa – yllättävä norjalainen vei olympiavoiton

Pronssin jakanut Pärmäkoski himoitsee Björgenin päänahkaa – "Koko kauden teema päästä hänestä ohi"

Päävalmentaja Jylhä ei halua tietää, oliko Pärmäkoski nopeampi kuin Björgen – "Kiitos Juha Miedolle siitä, että sadaosat ovat poistuneet"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat