Suora

  • Uimahyppyjen EM
  • Urheiluruutu

Ruotsalaissensaatio ilahtui Mäkäräisen sanoista: "Kaisa on mahtava urheilija ja yksi niistä, joita ihailen todella paljon"

22-vuotias Hanna Öberg yllätti kaikki ampumahiihdon normaalimatkalla ja voitti olympiakultaa.

PyeongChang 2018
Hanna Öberg kyynelehtii kultamitalin varmistuttua Korean olympialaisissa.
AOP

*PYEONGCHANG. *22-vuotias Hanna Öberg osui jättipottiin Korean olympialaisten naisten ampumahiihdon normaalimatkalla. Ruotsalainen selvitti neljä ammuntaa ilman ohilaukauksia ja nappasi kaikkien yllätykseksi olympiakullan.

Viime kaudella maailmancupin vuoden tulokkaaksi valittu Öberg ei ole aiemmin urallaan yltänyt palkintokorokkeelle aikuisten kisoissa. Toissa vuonna hän rohmusi nuorten MM-kisoista kaksi kultaa ja yhden hopean. Öberg sai Pyeongchangin viilenevässä illassa ansaitut kehut Kaisa Mäkäräiseltä ja muilta kilpakumppaneiltaan. Pikakisan seitsemännen ja takaa-ajon viidennen sijan jatkoksi tullut kulta löi kaikki ällikällä.

— Onhan se huikeaa, että pystyy tekemään nolla-ammunnan tällaisessa paikassa. Hänellä oli alla vielä onnistuneet sprintti ja takaa-ajokin. Varmaan niiden johdosta paineetkin saattoivat olla vähän nousussa. Kun uran ensimmäinen palkintokorokesija tulee olympialaisissa, se on huikea suoritus, 13:nneksi sijoittunut Mäkäräinen hehkutti Yle Urheilulle.

– Hän on ennen kaikkea ampunut hyvin. Nyt näyttää siltä, että suksikin rupeaa kulkemaan. Se on tässä lajissa ihan hyvä yhtälö, Mäkäräinen nauroi.

Öberg näytti kansainvälisen lehdistön eteen saapuessaan onnelliselta eikä tippaakaan väsyneeltä, vaikka takana oli jo lähes tunnin kestänyt mediarumba. Ruotsalainen ilahtui Mäkäräisen kehuista.

– Hän on mahtava urheilija ja yksi niistä, joita ihailen todella paljon. Olen itsekin todella vakuuttunut suorituksestani tänään. Olen onnellinen, että osuin jokaisella laukauksella tänään, Öberg kommentoi Yle Urheilulle.

Öberg sai kehuja myös päivän muilta mitalisteilta. Hopealle yltänyt Anastasija Kuzmina ja pronssimitalisti Laura Dahlmeier totesivat kaikkien olevan yllättyneitä ruotsalaisen kultamitalista.

– Kaikki olivat varmasti yllättyneitä Hannan suorituksesta. On mahtavaa, että nuori sukupolvi nousee huipulle. Tämä on meille kokeneemmille haaste, toisen hopeansa Pyeongchangissa pokannut 33-vuotias Kuzmina sanoi.

– Hanna onnistui tänään täydellisesti. Tämä lienee hänen elämänsä parhaita päiviä, myhäili jo kaksi kultaa Pyeongchangissa voittanut Dahlmeier.

Naisten ampumahiihdossa kilpaillaan Korean olympialaisissa vielä yksi henkilökohtainen matka, joka on 12,5 kilometrin yhteislähtökilpailu. Lauantaina kello 13.15 Suomen aikaa alkavaan kisaan pääsee suomalaisista mukaan vain Kaisa Mäkäräinen.

Lue myös:

Mäkäräinen yllättyi ensimmäisen makuupaikan ohilaukauksesta – "Se ei ollut mikään tuulivirhe"

Kauas kärjestä jäänyt Mari Laukkanen mietteliäänä: ”Onko perustasoni tarpeeksi kova?”

Kolme sakkominuuttia maksoi Mäkäräiselle mitalitaistelun – ruotsalaisyllättäjä virheettömällä suorituksella olympiakultaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat