Suora

  • Muutoksia HJK:ssa - saako Lehkosuo potkut?
  • Käsipalloliiga, miesten 4. loppuottelu Dicken - Cocks
  • Urheiluruutu

Heikkinen nousi komeasti kärkikymmenikköön, mutta pettyi kuntoonsa – "Elämä on vaikeaa, kun on kovat tavoitteet eikä pysty niihin"

Matti Heikkinen oli 15 kilometrin vapaan kisan paras suomalainen Pyeonchangissa. Nousujohteinen suoritus riitti 10. sijalle, mutta kisan jälkeen Heikkinen vihjaili jopa lopettamisesta.

PyeongChang 2018
Matti Heikkinen olympialadulla.
Lehtikuva

Matti Heikkinen sijoittui 10. olympialaisten 15 kilometrin vapaan hiihtotavan väliaikalähtökilpailussa. Suomalainen jäi alussa kärjelle, mutta kiri lopussa lukuisia sijoituksia edeltään.

Huippuvauhti takasi ylivoimaisesti päivän parhaan suomalaissuorituksen, mutta tämä ei maaliintulon jälkeen lämmittänyt.

– Kovaa hiihdettiin, ilmeisesti minuutti keulaan. Raaka fakta on, että kunto, joka tälle kaudelle on rakentunut, on tuossa. Tuo oli sitä vauhtia, jota vapaalla olen tällä kaudella pystynyt hiihtämään, Heikkinen totesi Yle Urheilulle.

Kysymykseen, mistä huippuvauhti löytyisi kisan alkuun, vuoden 2011 maailmanmestari vastasi lakonisesti.

– Saa nähdä, löytyykö enää koskaan.

Tavoitteet olivat mahdollisesti uran viimeisissä arvokisoissa huomattavasti korkeammalla kuin mihin päivän kunto riitti.

– Elämä on vähän vaikeaa, kun on kovat tavoitteet eikä pysty niihin. Eihän tämä herkkua ole, mutta toisaalta tämä on vain urheilua ja elämä jatkuu.

Miesten viesti on ohjelmassa 18. päivä helmikuuta. Siellä Heikkinen vie suurella todennäköisyydellä Suomen ankkuriosuutta.

– Viestissä lähdetään tekemään se työtehtävä, joka minulle määrätään, Heikkinen totesi.

Lue myös:

Heikkisen hurja loppu toi kymmenennen sijan – Colognalle kolmas peräkkäinen 15 kilometrin olympiakulta

Korjaus 16.2.2018 kello 9.43: Otsikosta poistettu Heikkisen vihjailu lopettamisesta.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat