Suora

  • Dota 2: The International -loppuottelu
  • Rallin MM, Saksa, Power Stage - live
  • Tulosten takana: minä Antti Ruuskanen
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: esteratsastus
  • Annimari Korte haluaa näyttää epäilijöille että he ovat väärässä. Hänelle mikään ei ole mahdotonta
  • Topi Raitanen - suunnistuslupaus joka vaihtoi lajia yleisurheiluun
  • Yleisurheilun Ruotsi-ottelu 25.8. osa 1
  • Yleisurheilun Ruotsi - Suomi-maaottelu ja Urheilukierros
  • Yleisurheilun Ruotsi-ottelu 25.8. osa 2

Olympiaurheilija kaatoi ja haukkui vapaaehtoisen – sakko ja vakava varoitus

Serbihiihtäjä Damir Rastic sai korkeimmat mahdolliset sakot, mitä olympiakisojen maastohiihdon tuomarineuvosto voi määrätä.

PyeongChang 2018
Damir Rastic
Damir RasticAOP

*PYEONGCHANG. *Serbialainen maastohiihtäjä Damir Rastic menetti täysin malttinsa olympiakisojen miesten sprintin jälkeen ja tönäisi korealaisen vapaaehtoistyöntekijän kahdella kädellä maahan ja nimitteli häntä kovaan ääneen. Serbihiihtäjä tuohtui vapaaehtoistyöntekijälle, kun hänen varustekassiaan ei löytynyt heti kilpailun jälkeen.

- Kyseiset tapaukset ovat valitettavia, mutta erittäin harvinaisia tämän tasoissa kisoissa, totesi olympiakisojen maastohiihdon tuomarineuvoston puheenjohtaja Jussi Prykäri.

Vapaaehtoistyöntekijä vei asian tuomarineuvoston käsiteltäväksi, joka kuuli molempia osapuolia tapahtuneesta. Vapaaehtoistyöntekijä vaati tapauksesta myös virallista anteeksipyyntöä.

- Aasialaiseen kulttuuriin kuuluu, että julkisesti toista ihmistä ei nolata ja kasvojaan ei saa menettää. Sellaiset asiat täytyy ottaa näissä huomioon, kun tänne saapuu muualta, kertoo puheenjohtaja Jussi Prykäri.

Damir Rastic sai tempauksestaan lähes 1000 Sveitsin frangin sakon. Se on korkein rahallinen rangaistus, jonka tuomaristo voi määrätä. Sakkorangaistuksen lisäksi serbihiihtäjä sai kirjallisen varoituksen epäurheilijamaisesta käytöksestä.

- Syy oli fyysinen ja epäurheilijamainen käytös järjestäjää kohtaan. Urheilija on pyytänyt anteeksi ja on pahoillaan tapahtuneesta. Pettymykset ja tunteet täytyy pystyä muulla tavalla kanavoimaan. Järjestäjät toimivat tässä ihan oikealla tavalla, sanoi Jussi Prykäri Yle Urheilulle.

Tuomarineuvoston päätöksestä voi valittaa 48 tunnin sisällä rangaistuksen antamisesta. Jos Damir Rastic menettää malttinsa toistamiseen, hän menettää akkreditointinsa ja hänet poistetaan kisoista.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat