Dettmannilta kova veto – 18-vuotias lupaus nousee Susijengin MM-karsintarinkiin

Miesten 1. divsioonassa HBA-Märskyssä pelaava Elias Valtonen on mukana Suomen koripallomaajoukkueen MM-karsintaringissä helmikun lopussa.

Elias Valtonen. Kuva: Kimmo Gustafsson / Yle

Suomen miesten koripallomaajoukkuen päävalmentaja Henrik Dettmann on nimennyt joukkueensa helmikuun lopun MM-karsintaikkunaan.

Suomi kohtaa ensi viikon perjantaina 23.2. Islanin vieraskentällä ja sunnuntaina 25.2. Bulgarian kotikentällä.

Joukkue on pääosin sama kuin marraskuun karsintaotteluissa, joissa Suomi voitti Bulgarian vieraissa ja hävisi Tshekille kotiparketilla.

Myös Euroliiga-pelaajat Petteri Koponen ja Sasu Salin on nimetty rinkiin, vaikka kansainvälisen koripalloliiton ja Euroopan ykkössarjan välinen edustusriita ei ole selvinnyt.

Mielenkiintoinen nimi 17 pelaajan listassa on aikuisten maajoukkuedebytantti Elias Valtonen. 19-vuotias Valtonen on pelannut tällä kaudella HBA-Märskyssä miesten 1. divisoonaa 16,6 pisteen, 4,9 levypallon, 2,9 syötön ja 1,9 riiston ottelukohtaisilla keskiarvoillaan.

Tammi-helmikuussa pelatussa Yhdysvaltain high schoolien National Prep School Invitational -turnauksessa Valtonen valittiin turnauksen tähdistöjoukkueeseen.

- Elias on pelannut hyvin sekä divarissa että Yhdysvaltain turnauksessa ja osoittanut sellaista kypsyyttä, jota Susijengissä pelaamisessa vaaditaan, Dettmann kehuu Koripalloliiton tiedotteessa.

- Eliaksen sisääntuloa Susijengiin edesauttaa tietenkin hänen läpikäymänsä Suomen nuorisomaajoukkueiden sudenpolku. Nuoret pelaajat ovat perinteisesti saaneet tervetulleen vastaanoton Susijengissä ja he ovat vastanneet ennakkoluulottomasti haasteeseen.

Susijengi MM-karsintaikkunassa 19.2 – 25.2.

Roope Ahonen

Shawn Huff

Antti Kanervo

Mikko Koivisto

Petteri Koponen

Tuukka Kotti

Carl Lindbom

Alexander Madsen

Erik Murphy

Juho Nenonen

Antto Nikkarinen

Matti Nuutinen

Anton Odabasi

Sasu Salin

Ilari Seppälä

Elias Valtonen

Jamar Wilson

Lue myös: