Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Ruotsalaiset hermostuivat Tre Kronorin ylivoimapelaamiseen - Foppa grillasi päävalmentajaa

Peter Forsberg ei ole tyytyväinen Ruotsin kiekkomiesten ylivoimapeliin.

PyeongChang 2018
Linus Omark ja Anton Lander.
Ruotsi on juhlinut, mutta ei vielä ylivoimalla.AOP

Ruotsi ei ole päästänyt Korean olympiakiekossa vielä yhtäkään maalia, mutta ruotsalaismediassa huomio on keskittynyt aivan muuhun. Toistaiseksi tehottomaan ylivoimapelaamiseen liittyneet kysymykset saivat joukkueen jäsenet jo hermostumaan perjantaina Saksa-ottelun jälkeen.

- Nyt saatte lopettaa ylivoimasta jauhamisen. Rauhoittukaa. Suurentelette ongelmaa. Viime vuonna voitimme maailmanmestaruuden ja silloinkin valititte ylivoimapelaamisesta, joukkueen kärkihyökkääjiin lukeutuva Linus Omark kuittasi Expressenin mukaan.

Ruotsi on kohdannut Norjan ja Saksan. Se voitti molemmat ottelut yhteismaalein 5-0, mutta jauhoi myös ylivoimaansa vartin edestä ilman ensimmäistäkään maalia. Se sai ruotsalaiset toimittajat tivaamaan vastauksia ennen kovempia otteluita, kuten sunnuntain Suomi-kohtaamista. Suomi teki samoja joukkueita vastaan viisi ylivoimamaalia.

Omark on peliä tekevänä taiturina Tre kronorin ylivoiman moottori, joka ei suhtautunut uteluihin myötämielisesti.

- Te vain grillaatte meitä. Kyllä me teemme maaleja ja luomme tilanteita, ne tulevat aikanaan. Ylivoimalla pitäisi tehdä maali, mutta eivät ne ole maailmanloppu, kunhan voitamme ottelun. Se kyllä tulee, kun tarvitsemme sitä, Omark linjasi.

Lepoa vai ylivoimatreeniä?

Ruotsalaislegenda Peter Forsberg on kisoissa tv-asiantuntijana, eikä päästänyt joukkuetta tai valmennusta helpolla. Forsberg vaati joukkueelta panostuksia ylivoimapelaamisen harjoitteluun ja kyseenalaisti superlupaus Rasmus Dahlinin, 17, saaman vastuun. Dahlin pelasi Saksaa vastaan alle viisi minuuttia, mutta pääsi kehiin käytännössä vain ylivoimilla.

- Pidän erikoisena sitä, että Dahlin saa pelata noin paljon ylivoimaa. Hän ei ole voinut harjoitella paljoa. Hän on kahdeksas puolustaja.

Ruotsin päävalmentaja Rikard Grönborg yritti suhtautua ylivoiman tehottomuuteen maltillisesti, mutta joutui Forsbergin pihteihin.

- Norjaa vastaan loimme enemmän tilanteita. Tänään ylivoimamme ei ollut hirveän hyvää. Meidän pitää palata perusasioiden äärelle: laukomiseen, kiekonhallintaan ja maskipelaamiseen. Yritimme pelata liian hienosti, Grönborg sanoi.

- Harjoitteletteko siis ylivoimaa huomenna, vastasi kaksinkertainen olympiavoittaja.

- Huomenna pitäisi olla vapaapäivä. Fyysisesti emme ehkä ole väsyneitä, mutta henkisesti tämä otteluohjelma vaatii paljon. Tähtäämme pudotuspelivaiheeseen, Grönborg pyöritteli.

Se ei riittänyt Forsbergille nihkeän 1-0-voiton jälkeen.

- Mielestäni huomenna ei pitäisi pitää vapaapäivää, vaan harjoitella ylivoimapeliä. Se ei voi olla noin vaikeaa.

Ruotsi ja Suomi ovat tasapisteissä C-lohkon kärkipaikoilla. Joukkueiden keskinäinen ottelu sunnuntaina ratkaisee lohkovoittajan, joka varmistaa suoran pääsyn puolivälieriin.

Jääkiekkopäivän tulokset löydät täältä.

Lähteet: Expressen, Aftonbladet

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat