Suora

  • Rakkauden ja särkyneiden unelmien korut

Markkanen nautiskeli NBA:n nousevien tähtien ottelussa: "Sain kerskailuoikeudet"

Lauri Markkanen teki historiaa osallistumalla ensimmäisenä suomalaisena NBA-koripalloliigan tähdistoviikonloppuun. Markkasen johtama muun maailman joukkue leikitteli voiton lukemin 155-124 Yhdysvaltojen joukkueesta lauantaiaamuna Suomen aikaa pelatussa ottelussa. Tähdistöviikonloppua juhlitaan Los Angelesissa.

NBA
lauri Markkanen
Lauri Markkanen.EPA

Chicago Bullsin huipputulokas pelasi nousevien tähtien Rising Stars Challenge -ottelussa muun maailman joukkueessa tehden 15 pistettä 22 peliminuutin aikana. Tavoitteena oli nokittaa joukkuetoveri Kris Dunn, joka pelasi USA:n joukkueessa.

- Ihan makea matsi. Lähdetiin pitämään hauskaa. Homma ei ollut ollenkaan niin totista kuin normaalisti. Tärkeinä oli, että saatiin voitto. Voiton ansiosta saan kerskailuoikeudet, mutta kovin paljon vastakkain emme pelanneet, Markkanen kertoo YLE Urheilulle Los Angelesissa.

NBA:n apuvalmentajat valitsivat pelaajat Rising Stars Challenge -otteluun, jonka pelaajat ovat joko tulokkaita tai pelaavat liigassa toista kauttaan.

Markkasen ensikokemus tähdistöviikonlopusta oli jo New Yorkissa 2015, kun hän pääsi tapahtuman yhteydessä pidetylle NBA:n ja FIBA:n järjestämälle maailmanleirille. Nyt lähtökohdat olivat aivan toisenlaiset.

- Tuntuu aika hulluta, että olin kolme vuotta sitten mukana leirillä ja nyt ollaan täällä. Kyllä tämä on hyvä matka ollut, joka on vasta alkua. Toivottavasti jossain vaiheessa pääsen pelaamaan myös sunnuntain isossa matsissa. Se on yksi henkilökohtaisista tavoitteistani. Mikään ei olisi parempaa kuin pelata tähdistöottelussa Chicagossa, Markkanen tunnustaa.

Tähdistöviikonloppu pidetään Bullsin kotihallissa Chicagossa 2020.

Leipää ja sirkushuveja

Faneille suunnatussa tapahtumassa pelattiin myös eri alojen julkkiksista koostunut Celebrity-ottelu. Joukkueissa pelasivat muun muassa laulaja Justin Bieber, pikajuoksija Andre De Grasse ja näytteljä Jamie Foxx. Otteluiden neljännesten välissä nähtiin laulu-, tanssi- ja koripalloakrobatiaesityksiä. Näytteljä Will Smithin poika, Jaden Smith rappasi nousevien tähtien ottelun puoliajalla.

Markkasen kolmen pisteen heitot upposivat aamun harjoituksissa leikitellen koriin. Paineita ei ollut. Fanit hurrasivat ja odottivat malttamattomina nimikirjoituksia, joita Markkanen raapustikin hyväntuulisena. NBA:n kerma saapui Los Angelesiin lähinnä rentoutumaan.

- Näen näitä maailman parhaita pelaajia koko ajan hotellissa ja hallilla, juttelen heille käytävillä ja yritän oppia mahdollisimman paljon. Ensimmäisenä tulevat mieleen Victor Oladipo, Klay Thompson ja Joel Embiid meidän joukkueesta (muu maailma).

Taitokisa edessä

Embiid ja Markkanen osallistuvat myös lauantai-iltana paikallista aikaa pidettävään Taco Bell Skills Challenge -taitokilpailuun, jossa kisaavat myös Spencer Dinwiddle, Buddy Hield, Jamal Murray, Lou Williams, Andre Drummond ja Al Horford.

Samanlaisilla taitoradoilla kisaa kaksi pelaajaa kerrallaan toisiaan vastaan. Nopeampi pelaaja etenee seuraavalle kierrokselle, kunnes jäljellä on enää kaksi pelaajaa, jotka mittelevät koko kisan voitosta. Viime vuonna taitokisan voitti latvialaisjätti Kristaps Porzingis, joka ei ole nyt mukana loukkaantumisen takia. Markkanen on taitokisan ainoa tulokas.

- Menen siihenkin tapahtumaan pitämään hauskaa. Olen pari kertaa treenannut sitä varten, joten tiedän, että osaan tehdä kaikki, mitä pitääkin. Paineita ei ole, vaikka siellä on kovia jätkiä vastassa. Lähden voittamaan kierroksen kerrallaan ja toivottavasti pääsen finaaliin. Odotan sitä innolla, vakuuttaa Markkanen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat