Jukka Peltola kypsyi hitaasti Leijonien ykkösketjun hyökkääjäksi: "Lätkä on kuitenkin vain isoissa kropissa elävien pienten poikien peliä"

Jukka Peltola ehti Leijonien välipäivänä eksyä pyörälenkillä, mutta kaukalossa suuntavaiston kanssa ei ole ollut ongelmia.

Jukka Peltola on ollut Suomen parhaimpia hyökkääjiä olympiakaukalossa. Kuva: Timo Jaakonaho / Lehtikuva

Jukka Peltolaa ei näy eikä kuulu. Ja se on hyvin epätyypillistä säntilliseltä kaverilta. 15 minuutin odottelun jälkeen Leijona-hyökkääjä kaartaa paikalle sinisellä polkupyörällään. Peltola oli eksynyt välipäivän pyörälenkillä Gangneun ruutukaavaan yhdessä Miika Koiviston kanssa.

Tämä juttu ei kuitenkaan käsittele Peltolan suuntavaistoa, joten puhutaan hänen otteistaan olympiakaukalossa. Haastattelussa mukana oleva Ylen asiantuntija Jyrki Aho sysää Peltolan heti epämukavuusalueelle eli laittaa tämän kehumaan itseään.

– Ainakin ihan hyviä haastoja olen saanut kohti maalia. Toki ne pitäisi pystyä päättämään vielä tehokkaammin, mutta on niistä tullut vastustajille ainakin muutamia jäähyjä, Peltola sanoo.

– Ja alivoimaa ollaan pelattu hyvin. Ei ole tarvinnut hirveästi edes omissa pyöriä, Jarno Koskirannan parina alivoimissa pelannut tamperelainen lisää.

Ettei mene liian kermaiseksi, niin Peltola muistuttaa, että vielä on varaa parantaa joka osa-alueella.

Aho on nostaa esiin myös sen, miten hyvin Peltola on saanut kiekkoa vauhteihin ketjukavereilleen Petri Kontiolalle ja Eeli Tolvaselle. Olympiaturnauksen kahdessa ensimmäisessä ottelussa Saksaa ja Norjaa vastaan Peltola on erottautunut myös erinomaisella kulmapelaamisellaan.

Liukkaus on ajoitusta

Liukkaus pienissä tiloissa ja taitavat pyrähdysmäiset käännökset vastustajan pihdeistä on nostanut Peltolan aatelismaiseen saippuaolkapäiden kastiin.

– Nopeahan pitää olla, mutta ennen kaikkea se on ajoitusta. Kun näkee, että kaveri on tulossa selkään, niin pitää pystyä pyörähtämään oikeaan aikaan. Jos sen tekee väärin, niin pakki kyllä näkee mihin suuntaan olet lähdössä, Peltola kertoo.

– Ja tässä vaiheessa pitää lähettää terveiset vanhalle Tapparan pelikaverille Jussi Halmeelle. Hän jos kuka oli todellinen saippuaolkapää, hyökkääjä lisää.

Siviilipuolen kasvu teki urheilijan

Peltola pelaa uransa ensimmäistä arvoturnausta. Kasvu maajoukkuepelaajaksi vaati pitkää kypsyttelyä.

– Suurin kasvu on tullut siviilipuolella. Perheenlisäyksen myötä tuli hirveästi lisää virtaa ja se antoi uuden kipinän koko jääkiekkoon. Sitä kautta olen pystynyt tuomaan paremmin omia vahvuuksia mukaan kentällekin, kahden lapsen isä miettii.

– Nuorempana ajattelin, että kaikki pitää tehdä rutiineilla. Nykyään kun ajattelen vapaammin, niin kaukaloonkin on tullut hirveästi virtaa. Lätkä on kuitenkin vain isoissa kropissa elävien pienten poikien peliä, Peltola sanoo.

Suomen turnaus jatkuu sunnuntaina, kun alkulohkon viimeisessä ottelussa vastaan tulee Leijonien tapaan tappiotta edennyt Ruotsi.

– Ja siihen eksymiseen vielä. Koivisto oli meistä navigointivuorossa, joten laittaisin sen enemmän hänen piikkiinsä, Peltola virnistää.

Lue myös: