Suora

  • Alppihiihdon MC: Kronplatz, naisten suurpujottelun 1. lasku
  • Kronplatz, naisten suurpujottelun 1. lasku

Olympialaisista ulos jäänyt Mona-Liisa Nousiainen lopettaa hiihtouransa: "En jää tyhjän päälle"

Nousiainen kertoi lopettamispäätöksestään Korea tunnissa -ohjelmassa.

hiihto
Mona-Liisa Nousiainen
Mona-Liisa NousiainenTomi Hänninen

Mona-Liisa Nousiaisen (o.s. Malvalehto) maajoukkueura hiihdossa on ohi. Nousiainen, 34, kertoi lopettamispäätöksestään Ylen Korea tunnissa -ohjelmassa lauantaina.

Moninkertainen arvokisakävijä Nousiainen tähtäsi Pyeongchangin olympialaisten sprinttiin, mutta tavoite kariutui sairastumisten takia. Nousiainen oli marraskuussa Lillehammerin ja Rukan kisojen aikaan virustaudin kourissa. Tammikuussa näyttöpaikka järjestyi Skandinavia-cupin kisoihin Ruotsin Piitimeen. Hän hiihti kisan, mutta silloinkin sairaana.

– Olen tiennyt jo muutaman vuoden, että satsaan kaikki paukut 2018 kevääseen ja sen jälkeen siirrytään muihin hommiin. Kansainvälinen ura loppuu tämän kevään jälkeen. Olympiapettymyksen jälkeen olen yrittänyt treenata vielä kovempaa, jotta kevään SM-kilpailuissa saisin aikaiseksi hyvän kisan, johon olisi mukavampi lopettaa, Nousiainen sanoi.

Kolminkertainen nuorten maailmanmestari Nousiainen ei koskaan saavuttanut mitaleita aikuisten arvokisoissa. Parhaimmillaan hän oli seitsemäs Oberstdorfissa vuonna 2005. Maailmancupissa Nousiaisella on yksi osakilpailuvoitto, Liberecin sprintistä vuodelta 2013. Voitto hänellä on myös parisprintistä samalta kaudelta.

Olympialaisissa Nousiainen edusti Suomea kerran. Hän oli Sotshin 2014 kisojen sprintissä 28:s.

Ensimmäinen tavoite urheilu-uran jälkeen on päättää vuonna 2004 alkaneet harmonikan soitto-opinnot Sibelius-Akatemiassa. Sen jälkeen suunnitelmat ovat vielä vähän auki.

– Meillä on perhettä jo ja kaikkea muuta on elämässä tulossa. En jää tyhjän päälle makaamaan.

Lue myös:

Suomalaisen hiihtäjäkonkarin olympiahaave murskaksi, vain yksi näyttöpaikka ja sekin sairaana – pettyi Hiihtoliittoon: ”Tulee hieman epäreilu fiilis”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat