Leijonien matka mitalipeleihin vaikeutui merkittävästi – Ruotsi oli parempi alkusarjan päätöspelissä

Suomi kärsi ensimmäisen tappionsa Pyeongchangin olympiaturnauksessa, kun Ruotsi voitti alkusarjan viimeisen ottelun 3–1. Pudotuspeleissä vastaan tulee Etelä-Korea.

Julius Junttila Ruotsia vastaan.
Maalikooste: Leijonat jatkokarsintaan, Ruotsi nappasi lohkovoiton

Ruotsi voitti Suomen 3–1 jääkiekon olympiaturnauksen C-lohkon päätöspelissä sunnuntaina. C-lohkon voittanut Ruotsi etenee suoraan puolivälieriin, kun Leijonat joutuu karsimaan paikasta kahdeksan parhaan joukkoon ensimmäisellä pudotuspelikierroksella.

Leijonat kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella olympiakisojen isäntämaan Etelä-Korean. Ottelu pelataan tiistaina. Vaikka Leijonat lähtee tuohon otteluun voittajasuosikkina, matka mitalipeleihin vaikeutui Ruotsi-tappion myötä merkittävästi.

Voittamalla Ruotsin Suomi olisi saanut puolivälierissä vastaansa Sveitsin tai Saksan. Nyt vastaan tulee huomattavasti kovempi Kanada, olettaen, että Leijonat klaaraa tiistain ottelun Etelä-Koreaa vastaan. Puolivälierät ovat ohjelmassa keskiviikkona, joten Suomi joutuu pelaamaan kaksi ottelua peräkkäisinä päivinä, kun Kanada saa levätä.

Riskitöntä pelaamista

Suomena ja Ruotsin välinen ottelu oli varovaista jääkiekkoa. Molemmat joukkueet välttelivät riskinottoa, mikä näkyi siinä, että vaaralliset maalipaikat olivat vähissä. Karkeasti voisi sanoa, että ensimmäinen erä meni Ruotsille, toinen Suomelle ja kolmannessa puntit olivat aika lailla tasan.,

– Tietenkin vastustaja oli kovempi kuin kahdessa ensimmäisessä pelissä, mutta emme olleet ihan niin tehokkaita tällä kertaa. Siinä olisi ollut paikat kolmeen tai neljään maaliin, Leijonien Julius Junttila sanoi.

Suomi voitti alkusarjan ensimmäisessä ottelussa Saksan 5–2 ja Norjan 5–1.

Ruotsi teki sunnuntain ottelun avauserässä kaksi maalia, mutta toinen niistä hylättiin, kun Pär Lindholm pelasi kiekkoa korkealla mailalla. Anton Landerin läpiajomaali oli sen sijaan täysin sallittu ja tyylipuhdas osuma.

Toisessa erässä Joonas Kemppainen näytti vahvuutensa maalin edustalla. Kemppainen rusikoi Miika Koiviston laukauksesta seuranneen irtokiekon Ruotsin verkkoon.

Ottelun voittomaalin viimeisteli Ruotsin Patrik Zackrisson. Sekin syntyi maalinedustalta, kun Atte Ohtamaa hävisi ruotsalaiselle kaksinkamppailussa.

– Maali kertoi hyvin siitä, minkälaiseksi peli meni kolmannessa erässä. Molemmat pelasivat riskittömästi ja odottivat niitä omia hetkiä. Suomen aloitustappion jälkeen kiekko pelattiin siihen maalin eteen ja sitten Suomi hävisi sen kaksinkamppailun siinä, Yle Puheen jääkiekkoasiantuntija Jyrki Aho sanoi.

Ruotsin kolmas maali syntyi tyhjiin. Ruotsi voitti C-lohkon, Suomi oli toinen, Saksa kolmas ja Norja neljäs. Olympiaturnaus jatkuu tiistaina pudotuspelien ensimmäisen kierroksen otteluilla.

Lue myös: