Tappio Ruotsille saattoi olla Leijonille hyvä asia, Etelä-Korean pitäisi olla suupala: "Kyllä Suomi sen hoitaa"

Yle Urheilun jääkiekkoasiantuntijan Jyrki Ahon mukaan olympiakisojen ensimmäinen tappio saattoi kasvattaa Suomen joukkuetta matkalla kohti menestystä.

Suomen pelaajia Ruotsi-ottelun jälkeen. Kuva: Timo Jaakonaho / Lehtikuva

Suomen jääkiekkomaajoukkue joutui ensimmäistä kertaa todelliseen testiin Pyeongchangin olympiaturnauksessa, kun vastaan tuli sunnuntaina Ruotsi. Leijonat pelasi kelpo pelin, mutta voittohaaveet kariutuivat tehottomuuteen. Puolustusvoittoinen kamppailu päättyi Ruotsin 3–1-voittoon.

Suomen ainoan maalin viimeisteli Joonas Kemppainen

– Mielestäni tämä oli todella tasainen ja tiukka ottelu. Vaikka välillä saattoi tuntua siltä, että Ruotsi hallitsi, me kuitenkin puolustimme hyvin. He eivät päässeet kovin hyville paikoille ja meillä olisi ollut mahdollisuudet ratkaista tuo peli, Kemppainen sanoi.

Kemppaisen maaliin syöttöpisteen saanut Miika Koivisto näki, että ottelu ratkesi "pieniin asioihin". Tällä kertaa Ruotsi sai voittomaalin, kun Atte Ohtamaa hävisi oman maalin edessä kaksinkamppailun Patrik Zackrissonia vastaan.

– Tuon verran Ruotsi oli parempi. Kansainväliset pelit ratkeavat pieniin asioihin. Tekemisen meininkiä se meiltä oli, ja pienistä napsuista oli kiinni, ettei olisi tullut 2–2-maalia. Ei tässä auta laittaa päätä pensaaseen. Vähän katsotaan videoita ja parannetaan seuraavaan peliin, Koivisto totesi.

Julius Junttila Ruotsia vastaan.
Maalikooste: Leijonat jatkokarsintaan, Ruotsi nappasi lohkovoiton

"Leijonat olisi ansainnut enemmän"

Seuraava ottelu on luvassa tiistaina, kun Leijonat kohtaa Etelä-Korean pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella kello 14.10 Suomen aikaa. Tuossa ottelussa panoksena on puolivälieräpaikka. Suomi lähtee otteluun ylivoimaisena ennakkosuosikkina.

– Kyllä Suomi sen pelin tulee hoitamaan. Siihenkin matsiin pitää hakea se lataus kaikin keinoin, mutta en minä siitä ole huolissaan. Tuo joukkue tietää, mikä siinä on palkintona, Yle Urheilun jääkiekkoasiantuntija Jyrki Aho sanoi.

Ahon mukaan Suomen esitys Ruotsia vastaan lupasi hyvää jatkoa ajatellen. Zackrissonin voittomaali syntyi päätöserän puolivälissä. Sen jälkeen näytti Ahon mukaan siltä, että Leijonat tulee väkisin tasoihin. Tällä kertaa viimeinen silaus jäi kuitenkin puuttumaan.

– Vaikka tässä kommentaattorin roolissa puhutaankin, niin olen ylpeä siitä, miten joukkue reagoi siihen (Zackrissonin maaliin) ja uskoi, että sieltä tullaan vielä tasoihin. Tietyllä tapaa Leijonat olisi ansainnut tuosta vielä pikkuisen enemmän, Aho sanoi.

Tappio saattoi toisaalta tehdä hyvää Leijonien turnausprosessille.

– Tämä voi olla kasvattava kokemus. Kun seuraava paikka tulee, ollaan valmiimpia, Aho totesi.

Lue myös: