Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Sikiöseulonta
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Naisten jääkiekko kasvaa murskatuloksista huolimatta - olympiaturnaukseen jatkossa enemmän joukkueita

Neljän vuoden kuluttua naisten jääkiekon olympiamitaleista pelaa kymmenen maata.

PyeongChang 2018
Japani-Korea.
Japani ja Korea eivät menestyneet Pyeongchangissa.AOP

Naisten olympiajääkiekkoa pelataan jatkossa kymmenen joukkueen voimin. Kansainvälinen jääkiekko ilmoitti ratkaisusta maanantaina.

Seuraavat talviolympialaiset käydään vuonna 2022 Pekingissä. Kansainvälisen jääkiekkoliiton presidentti Rene Fasel sanoi toiveen naisten turnauksen joukkuemäärän kasvattamisesta tulleen kiinalaisilta.

- Edellisessä tapaamisessamme Pekingissä he toivoivat kahta joukkuetta lisää. Myös naisten MM-kisoissa pelaa jatkossa kymmenen joukkuetta, Fasel sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Tänä vuonna naisten turnaukseen osallistuu kahdeksan joukkuetta. Se ei silti ole taannut tasaisia kohtaamisia, kuten esimerkiksi Korean 19 osumaa tai venäläisurheilijoiden 14 osumaa miinuksella olevat maalierot osoittavat.

Naisten olympiakiekkoilu on perinteisesti ollut pohjoisamerikkalaisten ylivoimaa ja trendi on jatkumassa Pyeongchangissa. Kanada on toistaiseksi voittamaton ja Yhdysvallatkin on hävinnyt vain kanadalaisille. Yhdysvallat lunasti paikkansa loppuotteluun voittamalla välierässä Suomen 5-0. Kanada puolestaan on voittanut kultaa neljä kertaa peräkkäin. Mikään muu maa ei ole voittanut olympiakultaa tai maailmanmestaruutta, ja vain Ruotsi on edes selviytynyt finaaliin naisten jääkiekon arvoturnauksissa.

Fasel on kuitenkin optimistinen. Hänen mukaansa naisten jääkiekko kehittyy tasaiseksi nopeammin kuin miesten, eikä Koreassa ole nähty esimerkiksi Kanadan ja Slovakian kahdeksan vuotta sitten Vancouverissa 18-0-lukemin päättyneen kamppailun kaltaisia otteluita.

- Olemme yllättyneet myönteisesti. Miesten jääkiekossa 1930-luvulla Kanada voitti Sveitsin 30-0. Kesti 70 vuotta ennen kuin Sveitsi voitti Kanadan ja naiset ovat lähempänä sitä.

IIHF reagoi edellisten turnausten epätasaisuuteen lohkojaossa. Pyeongchangin turnauksessa kahdeksan maata jaettiin kahteen neljän joukkueen lohkoon siten, että neljä parasta maata olivat omassa lohkossaan ja neljä muuta toisessa. Tästä huolimatta Venäjä hävisi Kanadalle ja Yhdysvalloille maalein 0-5 ja Korea Sveitsille sekä Ruotsille 0-8.

Kiina puolestaan on IIHF:n ranking-listalla tällä hetkellä sijalla 18. Tulevat olympiaisännät pelasivat naisten MM-jääkiekon korkeimmalla portaalla viimeksi vuonna 2009.

Naisten jääkiekkoa on pelattu olympialaisissa vuodesta 1998 alkaen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat