Oliko Janne Ahosen olympiaura tässä? Suomi joukkuemäen kahdeksas

Seitsemänsiin olympialaisiinsa osallistunut Janne Ahonen ei tiedä vielä uransa jatkosta.

Janne Ahonen pettyneenä.
Oliko tämä Janne Ahosen viimeinen olympiahyppy?

Suomen suurpäivät mäkihypyssä ovat takanapäin, mutta Norja se vaan porskuttaa entistä parempaan menestykseen. Norja voitti historiansa ensimmäisen joukkuemäen olympiakullan maanantaina Pyeongchangissa. Daniel Andre Tande, Andreas Stjernen, Johan Andre Forfang ja Robert Johansson muodostivat Norjan voittajajoukkueen. 

Kilpailussa hopealle sijoittui Saksa, jonka viimeinen hyppääjä Andreas Wellinger onnistui Puolan Kamil Stochia paremmin toisen kierroksen lopulla. Puola jäi pronssille vajaan kolmen pisteen erolla. Norja oli selvä voittaja pistein 1098,5. 

Suomen joukkue Janne Ahonen, Andreas Alamommo, Jarkko Määttä ja Antti Aalto sai 790,4 pistettä, mikä riitti kahdeksanteen sijaan. Kilpailuun osallistui 12 joukkuetta, joista kahdeksan pääsi toiselle kierrokselle. 

 Pyeongchangin olympialaisten joukkuemäki saattoi olla Janne Ahosen viimeinen kisa tällä tasolla. Kokenut Ahonen, 40, ei osannut vielä sanoa, jatkuuko hänen urheilu-uransa. 

– Hypätään tämä kausi ensin pois ja pidetään se kevään normihuili. Katsotaan sitten, miten jatkuu. Halu hypätä ei tule häviämään, mutta katsotaan sitten, mikä kannattaa ja mikä ei, Ahonen puntaroi. 

Ahonen on käynyt seitsemät olympialaiset. Kuudenneksi sijoittuneessa Japanin joukkueessa oli mukana Noriaki Kasai, joka oli olympialaisissa mukana kahdeksatta kertaa. Ahonen on vihjannut, ettei kahdeksannen olympiakerran metsästys ole poissuljettu ajatus. 

 – Vähän heppoiset on perusteet, jos pelkästään sitä lähtee tavoittelemaan. 

Pyeongchangissa Ahonen sijoittui suurmäessä 28:nneksi ja normaalimäessä 40:nneksi. 

– Totta kai sitä haluaisi hypätä ja menestyä paremmin ja tuottaa enemmän ilonaiheita sinne kotisohvillekin. Ei siinä, perhana, tämän parempaan en pystynyt.