Suora

  • Koruja juhliin ja mielenosoituksiin

Leijonat lopetti työnteon kolmen maalin johtoasemassa: "Tuli kova menettämisen pelko"

Päävalmentaja Lauri Marjamäki myönsi, että korealaisen kotiyleisön hurmos aiheutti hetkellistä tutinaa puntissa Leijonien vaihtopenkillä.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue
Lauri Marjamäki
Lehtikuva

Suomen jääkiekkomaajoukkueella oli Etelä-Koreaa vastaan vain yksi tavoite: ottaa voitto ja edetä puolivälieriin. Sen Leijonat teki luvuin 5–2, mutta matka oli vaikeampi kuin etukäteen odotettiin.

Toisessa erässä Suomi eteni kolmen maalin johtoon ja paikka puolivälierissä näytti jo varmalta. Erän puolivälissä koitti kuitenkin Suomen musta hetki.

Etelä-Korean Brock Radunske teki olympiaturnauksen järjestäjämaan 1–3-kavennus. Se sai kotiyleisön sekaisin.

– Tiesimme, että tästä tulee vaikea peli. Pääsimme aika helposti kolmen maalin johtoon. Sitten lopetettiin työnteko. Vastustaja sai yhden maalin ja hurmoksen päälle. Koko halli alkoi huutaa ja meille tulikin kova menettämisen pelko, päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi.

Yksinkertaistaen voisi sanoa, että toisessa erässä Leijonat laiskotteli, jonka seurauksena tulleen maalin jälkeen joukkueelle meni hetkellisesti pupu pöksyyn. Korea tuli Jin Hui Ahnin osumalla maalin päähän.

Päävalmentaja Marjamäki osasi kuitenkin reagoida tilanteeseen ottamalla aikalisän.

– Toisen erän viimeisen viiden minuutin aikana saimme taas työtä esiin, ja erätauko oli meille ihan passeli. Sitten pelattiin ihan tasapainoinen kolmas erä ja hoidettiin homma kotiin.

"Joukkue taisteli vaikeiden hetkien läpi"

Leijonien kokenut kapteeni Lasse Kukkonen oli yksi niistä pelaajista, joilla ei mennyt pupu pöksyyn. Kukkonen on ennenkin ollut pinteessä pienempiä kiekkomaita vastaan arvokisoissa.

– Se kuuluu peliin. Välillä tulee hankalia hetkiä ja niistä kuuluu selvitä. Hyvä joukkue ottaa opiksi ja ottaa rytmin takaisin niin kuin tänään tehtiin, Kukkonen sanoi.

Kolmannessa erässä Juuso Hietanen teki ylivoimalla 4–2-maalin. Se ratkaisi pelin, eikä Etelä-Koreasta ollut enää haastajaksi.

– Joukkue taisteli vaikeiden hetkien läpi. Kun saatiin seuraava paikka, saatiin myös tehtyä maali, jolla tapettiin se momentum kaverilta, Kukkonen tiivisti.

Leijonien olympiaturnaus jatkuu heti huomenna puolivälierässä Kanadaa vastaan. Siinä ottelussa vastassa on täysin eri tason kiekkojoukkue.

– Tämä oli iso painepeli meille. Me olemme tätä kokemusta rikkaampia ja latu aukeaa nyt ihan eri tavalla. Me varmaan saimme Ruotsi-ottelussa tietynlaisen opetuksen, että Kanadaa vastaan olemme valmiita ottelun alussa, Marjamäki sanoi.

Lue myös:

Marko Anttilan pitkä odotus päättyi – ”Oli se sen arvoista”

Leijonat nihkeään voittoon Koreasta – puolivälierä Kanadaa vastaan luvassa keskiviikkona klo 14.10

Korea kiusasi Leijonia tosissaan: "Meno on kuin joukkue olisi jatkoajalla ratkaissut maailmanmestaruuden tai olympiakullan!"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat