Suora

  • Urheilukierros
  • Jääkiekon Nordic cup, Suomi - Ruotsi
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Argentiina, 1. päivän kooste
  • Koostejakso - kauden parhaat palat

Marko Anttilan pitkä odotus päättyi – ”Oli se sen arvoista”

Marko Anttila pääsi debytoimaan olympiakaukalossa Leijonien Korea-voitossa.

PyeongChang 2018
Oskar Osala ja Marko Anttila olivat uudet miehet Suomen kokoonpanossa.
Oskar Osala ja Marko Anttila olivat uudet miehet Suomen kokoonpanossa.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Leijonat päästi kaksi viimeistäkin hyökkääjäänsä irti tiistaina olympiaturnauksen jatkokarsintaottelussa Koreaa vastaan. Toinen heistä oli Marko Anttila, joka oli aiemmin ollut yhdessä ottelussa 13. hyökkääjänä ilman peliaikaa.

Anttila oli samalla paikalla myös Korea-ottelussa, mutta tällä kertaa pääsi pelaamaan vaihtoja eri ketjujen kanssa. Peliaikaa kertyi reilut kahdeksan minuuttia, joiden aikana laitahyökkääjä ehti saada kaksi laukausta kohti Korean maalia.

- Kova peli, mutta henkilökohtaisesti oli kuitenkin hauskaa. Vähän joutui odottelemaan, mutta oli se sen arvoista, Anttila sanoi olympiadebyyttinsä jälkeen.

Ottelusta muodostui Leijonille haastava toisessa erässä, kun Korea pääsi kahdella nopealla maalilla hetkellisesti peliin mukaan. Loppulukemat 5-2 eivät kuitenkaan jättäneet epäilyksiä paremmuuden suhteen.

- Ei tällä tasolla mitään helppoja vastuksia ole. Heillä oli taitoa, ja se näkyi niissä maaleissa. Kiekollinen pelaamisemme ei ollut sitä, mitä haetaan, mutta voitto on aina voitto, Anttila summasi.

Alkulohkon toinen sija tarkoitti Suomelle yhtä ylimääräistä ottelua ennen puolivälieriä. Keskiviikkona vastaan tuleva Kanada sai levätä yhden päivän enemmän, mutta se ei Jokereiden pelaajan mielestä haittaa.

- Olemme nyt ainakin rytmissä ja valmiita. En näe mitään haittaa siinä, että tässä tulee kaksi ottelua peräkkäisinä päivinä. Olemme tottuneet pelaamaan tiiviisti ja kaikki ovat virtaa täynnä, ei se siitä ole kiinni.

Lue myös:

Leijonat nihkeään voittoon Koreasta - puolivälierä Kanadaa vastaan luvassa keskiviikkona klo 14.10

Leijonat selvisi toisen erän säikähdyksistä - näin Korea kaatui matkalla puolivälierään

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat