Kommentti: Leijonien ”vapaapäivästä” tuli painajaismainen – katsomonkin puolella tapahtui kummia

Suomen ja Etelä-Korean kohtaamisesta muodostui monella tavalla hämmentävä jääkiekko-ottelu, kirjoittaa Yle Urheilun toimittaja Jussi Paasi.

PyeongChang 2018
Etelä-Korea juhli Suomea vastaan, mutta voitto jäi haaveeksi.
Etelä-Korea juhli Suomea vastaan, mutta voitto jäi haaveeksi.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Ennakko-odotukset eivät olleet korkealla. Suomen ja Etelä-Korean tasoero jääkiekossa on selvä. Leijonille riittäisi voittoon keskinkertainenkin suoritus.

Ottelu eteni lähes odotetulla tavalla toisen erän puoliväliin saakka. Suomen ei tarvinnut esittää ihmeitä, kun taululla lukemat olivat jo 3-0. Onnikin oli Suomen puolella, kun kolmannessa maalissa kiekko pomppi verkkoon eteläkorealaispelaajan luistimesta.

Peli näytti olevan ohi. Ja näin Suomen pelaajatkin vaikuttivat ajattelevan. Leijonat löysäsi otettaan ja valmistautui rullailemaan helppoon voittoon. Toisin kuitenkin kävi. Olympialaisten isäntämaa käänsi yllättäen pelin painopisteen hetkessä Suomen päätyyn.

Oli hämmentävää katsoa, kuinka helposti Etelä-Korea pystyi horjuttamaan Leijonien pelinrakentelua rohkealla karvauksella. Sama ongelma oli tosin näkynyt Suomen pelissä jo aiemmissakin otteluissa, mutta nyt vastus oli selvästi aiempia heikompi.

Pelikello pysähtyi ajassa 30.06. Etelä-Korea iski maalin. Kaksi minuuttia ja kolme sekuntia myöhemmin peli oli 3-2. Gangneungin hallissa tunnelma lähenteli hurmosta, kun kotiyleisö juhli osumia kuin olympiakultaa.

Katsomoa oli ilo seurata jo ennen Etelä-Korean maaleja. Paikallisille jääkiekko ei ole vielä kovinkaan tuttu laji. Ja juuri siksi tuntui erityisen kiinnostavalta kuunnella yleisön reaktioita pelin aikana.

Oooo! Oooo! Ihmettelevät huudot tulivat kuin yhdestä suusta, kun maalivahti otti helpon kopin tai kaukalossa joku taklasi. Oli ihastuttavaa ja samaan aikaan outoakin tarkastella, kuinka eri tavalla paikallinen yleisö jääkiekon näkee. Lajia pitkään seuranneelle katsojien vilpitön hämmästely tuntui ensin kummalliselta, sitten sympaattiselta.

Juuso Hietanen sai lopulta katsojien hurmoksen ja ihmettelyn laantumaan iskemällä Suomen neljännen maalin. Samalla päättyi Leijonien painajaismaiseksi muodostunut ”vapaapäivä”, joka joukkueen pukukopissa halutaan varmasti unohtaa mahdollisimman nopeasti.

Lue myös:

Leijonat lopetti työnteon kolmen maalin johtoasemassa: "Tuli kova menettämisen pelko"

Leijonat nihkeään voittoon Koreasta – puolivälierä Kanadaa vastaan luvassa keskiviikkona klo 14.10

Marko Anttilan pitkä odotus päättyi – ”Oli se sen arvoista”

Leijonat jatkaa keskiviikkona Kanadaa vastaan – "Kova joukkue, erittäin hyvä ylivoimalla"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat