Tonteri ehti syödä olympialaisissa 35 hampurilaista, kunnes karsiutui big airista: ”Nyt jää haaste varmaan puolitiehen”

Lumilautailija Roope Tonterin yksi tavoite oli olympialaisissa rikkoa Heikki Sorsan 44 syödyn hampurilaisen ennätys.

PyeongChang 2018
Roope Tonteri
Roope TonteriLehtikuva

Pyeongchangin olympialaisten lumilautailun miesten big airissa Roope Tonteri yritti viimeiseen asti paikkaa finaaliin, mutta karsiutui. Toisella kierroksella oli pakko vaikeuttaa temppua, mutta onnistumista ei enää tullut.

– Eihän se, kun viimeksi kaksi vuotta sitten on kokeillut. Ei ole ollut hyppyriä, mistä kokeilla. Nyt mentiin riskillä, Tonteri kuvasi Cab 1600 –yritystään.

Big airin toisesta karsintaryhmästä muodostui todella kovatasoinen. Kuusi laskijaa toisesta ryhmästä sai yli 90 pistettä ja toisessa ryhmässä heitä oli kaksi. Tonterin pisteet 86,50 olisivatkin riittäneet viimeiseen finaalipaikkaan ensimmäisestä karsintaryhmästä.

– Toinen karsintaryhmä oli ehkä kovempi kuin ensimmäinen. Ehkä ensimmäinen temppu olisi riittänyt ensimmäisessä ryhmässä. Mutta tämä on tällaista. Tuomarointilaji, katso, Tonteri mietti.

Hän oli kuitenkin ihan tyytyväinen pisteisiinsä.

– Aina vaikeaa olla ensimmäinen laskija, kun tuomareilla ei ole skaalaa välttämättä vielä. Mutta oli ihan hyvät pisteet. Totta kai pitää olla myös tyytyväinen, että pysyn pystyssä, Tonteri sanaili.

Toisissa olympialaisissaan kisanneen Tonterin urakka Pyeongchangissa päättyi. Slopestylessa hän karsiutui myös niukasti finaalissa. Nyt big airissakaan ei siis tullut finaalipaikkaa.

– Helpottunut olo, että olympiaurakka on ohi, Tonteri totesi ja kuvaili.

– Niin paljon on ollut välipäiviä. Kuitenkin vähä se stressaa. Kädet tärisevät ylhäällä.

Yksi ennätysjahti myös keskeytyy big airin finaalista karsiutumisen takia. Tonteri on Pyoengchangissa haastatteluissa maalaillut, että hän voisi rikkoa Heikki Sorsan ennätyksen Salt Lake Cityn olympialaisista vuodelta 2002. Sorsa söi 16 vuotta sitten olympiaurakkansa aikana 44 hampurilaista. Tonterilla oli big airin karsinnan jälkeen syötynä 35 hampurilaista.

– Nyt jää hampurilaishaastekin varmaan puolitiehen, Tonteri mietti.

– Otetaan sitten Kiinassa uudestaan. Ja onhan tässä vielä ilta aikaa, huumorimies virkkoi.

Kevään suunnitelmissa Tonterilla on Suomessa luvassa yksi viikon projekti. Lisäksi tarkoitus on kisata US Openissa ja muutamissa pienissä kisoissa.

– Terveisiä kaikille kotimaahan ja Kouvolaan, Tonteri huikkasi vielä ennen kuin poistui haastattelualueelta.

Lue myös:

Kommentti: Minkäs teet, kun taso on tuollainen – suomalaislumilautailu ei ole romahtanut huipulta

Rene Rinnekangas onnistui, mutta karsiutui – "Sain kevyen kipsin, niin oli helppo hypätä"

Mustelmia, naarmuja ja naamalleen laskeneita lautailijoita – Suomen lääkäreillä riittää töitä olympialaisten lumilautailussa: "Onneksi ei ole sattunut sen pahempaa"

Roope Tonteri epävarmana big airista ja hampurilaisennätyksen rikkomisesta – "Kyllä minä mieleni pahoitin teidän mielensäpahoittamisesta"

Mitalisuosikki Roope Tonteri kritisoi olympialaisia, joissa urheilijat ovat pelinappuloita: "Onhan tämä suoraan sanottuna aika surullista"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat