Median hampaisiin joutunut päävalmentaja kuittasi Naisleijonien ympärillä kuohuneen keskustelun uutisankkana: "Katsokaa taululle"

Pasi Mustonen seisoi suorien sanojensa takana olympiapronssin jälkeenkin.

PyeongChang 2018
Pasi Mustonen Susanna Tapani
Pasi Mustonen halasi Susanna Tapania pronssimitalin varmistuttua.Lehtikuva

PYEONGCHANG. Naisleijonat juhli keskiviikkona olympiapronssia kaatamalla venäläiset olympiaurheilijat 3-2-lukemin. Ilo oli loppusummerin soitua ylimmillään ja kyyneleet silmissä. Joukkueen juhlinnan keskellä pelaajiaan onnitteli yksitellen myös Pasi Mustonen, joka joutui kisojen aikana median polttopisteeseen suorista lausunnoistaan.

Päävalmentajan kommentit naiskiekosta Kalevassa (siirryt toiseen palveluun) ja Venla Hovin vastakommentit Jatkoajassa (siirryt toiseen palveluun) nostattivat otsikoissa myrskyn teekuppiin. Pronssijuhlien keskellä useampi joukkueen jäsen kuitenkin kielsi, että mitään kohua olisi koskaan ollutkaan.

– Se on täysin uutisankka, että meillä olisi jotain (ollut). Katsokaa taululle ja katsokaa, minkälainen henki joukkueessa on. Enhän minä muuta ilmaissut kuin omia ajatuksiani. Olen rehellinen ja sanon, miten ajattelen. Lehdistö on nyt sitten ruotinut, päävalmentaja Mustonen itse sanoi Yle Urheilulle.

– Tämä on hyvä esimerkki, että pystymme keskustelemaan toimintakulttuuristamme jopa julkisuudessa. Kukaan ei lotkauta nokkaansa siitä. Tämä on poikkeuksellista naisjoukkueessa, että pystymme noin suoraan viestimään, hän jatkoi.

Mustosen kanssa samoilla linjoilla olivat muun muassa joukkueen kokeneempaan osastoon kuuluvat Riikka Välilä, Noora Räty ja Meeri Räisänen.

– Ikinä mitään draamaa tai kohua meidän joukkueessamme ei ollut, Räty sanoi.

– Halusimme tulla tänne voittamaan mitalia ja sen teimme. Joitain keskusteluja kävimme, mutta se ei ollut pääprioriteettimme, Räisänen puolestaan kertoi.

Lue myös:

Naisleijonien päävalmentaja hehkutti pronssimitalin taustavoimia – "Käsittämätön suoritus"

Kohuhyökkääjä puhkesi kyyneliin pronssin jälkeen ja antoi suoraa palautetta väitetyistä ristiriidoista: "Ihan naurettavia kirjoituksia"

Naisleijonat taisteli pronssia! Rädyn päälle ajettiin, Hiirikoski sai mailasta päähän

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat