Suora

  • Ratsastuksen maailma
  • Elävä arkisto esittää
  • Viimeistä viedään
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Marit Björgenistä tuli kaikkien aikojen menestyksekkäin urheilija talviolympialaisissa – supertähti hämmentyi täysin: "Tätä on todella vaikea ymmärtää"

Marit Björgen ohitti Ole Einar Björndalenin talviolympialaisten mitalimäärissä parisprintin pronssillaan.

PyeongChang 2018
Marit Björgen
Marit BjörgenLehtikuva/AFP Photo

Norjalainen maastohiihtäjä Marit Björgen on noussut talviolympialaisten kaikkien aikojen eniten mitaleita rohmunneeksi urheilijaksi. Pyeongchangin pariviestin pronssi oli Björgenille jo 14:s olympiamitali, mikä nosti hänet yhdellä mitalilla maanmiehen, ampumahiihtäjä Ole Einar Björndalenin edelle.

Björgen, 37, on saavuttanut nyt seitsemän olympiakultaa, neljä olympiahopeaa ja kolme olympiapronssia. Hänen ensimmäinen olympiamitalinsa oli viestihopea Salt Lake Cityssä 2002, ja ensimmäinen kulta tuli Vancouverissa 2010, jossa hän nappasi kolme olympiavoittoa. Sotshissa 2014 tuli kolme olympiakultaa lisää.

Näissä Pyeongchangin kisoissa Björgen on voittanut viestikultaa ja saavuttanut sen lisäksi yhdistelmäkilpailun hopeaa sekä pronssia 10 kilometrillä ja pariviestissä. Ampumahiihtolegenda Björndalen saavutti kahdeksan kultaa, neljä hopeaa ja yhden pronssin vuosina 1998-2014.

Olympiakultien määrässä Björgen onkin yhden jäljessä Björndalenia ja norjalaishiihtäjä Björn Dählieä. Björgen on olympiahistorian toiseksi eniten mitaleja kerännyt nainen, kun myös kesäkisat huomioidaan. Neuvostoliittolainen voimistelija Larissa Latynina saavutti aikanaan 18 olympiamitalia.

– Tätä on todella vaikea ymmärtää, Björgen kommentoi häikäisevää mitalisaldoaan pronssihiihdon jälkeen.

– Minun täytyy ottaa hieman aikaa itselleni ja katsella taaksepäin, miten olen pystynyt tekemään. Sitä on vielä vaikea ymmärtää, kun seison tässä.

Lue lisää:

Historiaa tehnyt Yhdysvaltojen maastohiihdon olympiakultasankari aikoo korkata samppanjapullot vanhempiensa kanssa: ”Tänä yönä ei nukuta”

Laukkasen jalat eivät meinanneet kantaa parisprinttikarsinnan jälkeen – iloitsi Pärmäkosken kanssa finaalin huippusuorituksesta: “Krista on huikeassa lyönnissä”

Tahmea alku pilasi Pärmäkosken ja Laukkasen mitalihaaveet – Yhdysvallat otti olympiavoiton juuri ennen Ruotsia huikeassa loppukirissä

Lähteet: AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat