Naisleijonat juhli, unohti yhdeksi illaksi urheilijan ruokavalion – ”Piri” Elorannan viikset ajeltiin: "Alaston olo"

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue aloitti taipaleensa Pyeongchangin yössä illallisella.

PyeongChang 2018
Naisleijonat juhlii
Jussi Nukari / Lehtikuva

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue juhlisti keskiviikkona voitettua pronssimitaliaan illallisella pyeongchangilaisessa ravintolassa. Ruokalistalla oli kaikkea, mistä pelaajat olivat kieltäytyneet ennen turnausta ja sen aikana: hampurilaisia, pihvejä, ranskanperunoita ja kanansiipiä.

– En usko, että kukaan tässä vaiheessa enää pastaa syö, puolustaja Isa Rahunen lohkaisi.

Joukkueen apuvalmentaja Kari ”Piri” Eloranta näytti nuoremmalta kuin vielä ottelun aikana. Hän oli nimittäin menettänyt komeat viiksensä. Pelaajisto oli ajellut ne sen jälkeen, kun Pasi Mustonen ja pääministeri oli saatu kylvetettyä.

– Varmaan kymmenen vuotta lähtenyt elämästä pois. Vähän alaston olo, Eloranta sanoi.

Edellisen kerran Elorannan viikset ajeltiin vuonna 1999, kun hän nosti Pelicansin valmentajana liigaan.

– Viikset kasvavat takaisin, mutta siinä voi mennä muutama vuosi ennen kuin ne ovat samannäköiset. Olen ollut kuitenkin peilin edessä niin monta kertaa, että tiedän, ettei minusta nuorta enää saa. Ryppyjä on vähän joka puolella, Eloranta sanoi.

Elorannan viikset ajoi Rahunen. Hänen kätensä eivät tärisseet ja Elorannan hipiä pysyi ehjänä. Rahunen on ajanut lukemattomia partoja sairaanhoitajan työssään.

– Terän käyttö oli varminta näillä käsillä tässä vaiheessa. Haava huulessa olisi tosin antanut katu-uskottavuutta Pirillekin, Rahunen heitti.

Eloranta voitti pelaajana hopeaa vuoden 1988 Calgaryn olympialaisista. Valitettavasti valmentajille ei jaeta mitaleja.

– Se on minusta outoa. Eikö ole sellaisia suklaakuorrutteisia. Laitetaan sellainen kaulaan, Eloranta nauratti.

”Tuntuu hyvältä olla olympiamitalistikohuhyökkääjä”

Yhdessä pöydässä istui Venla Hovi, olympiaturnauksen kohuhyökkääjä. Lisänimen hän sai kommentoituaan Jatkoaika-sivustolle (siirryt toiseen palveluun)valmentaja Pasi Mustosen kriittisiä kommentteja esimerkiksi naisten pelikäsityksestä.

– Meillä on niin vahva porukka naisia kasassa, että meidän kisoja ei tule pilaamaan kukaan. Ei oma valmentaja tai kukaan ulkopuolinen, Hovi oli sanonut Jatkoajalle.

– Tuntuu ihan tosi hyvältä olla olympiamitalistikohuhyökkääjä, hän sanoi keskiviikkona Yle Urheilulle.

Naisleijonat sopivat turnauksen aikana, etteivät välitä siitä, mitä aiheesta kirjoitetaan.

– Olemme yhtenäinen porukka emmekä anna minkään tulla väliimme, Hovi toisti jälleen.

Joukkueen juhlinnasta tuskin kohuotsikoita syntyy.

– Eiköhän me osata omalla porukalla juhlia ja käyttäytyä. Ei anneta sillä saralla enää kirjoitettavaa.

Bilemestareiksi Hovi nimitti kokeneen kaartin, Michelle Karvisen sekä toisella puolella pöytää istuneen Annina Rajahuhdan. Rajahuhdan syliin pallo tupsahti vähän yllättäin, eikä hän vielä osannut nimetä jatkopaikkaa.

Joukkueenjohdon mukaan irrottelu alkaneekin kunnolla vasta torstain palkintojenjaon jälkeen. Rajahuhta odotti pronssimitalin saamista onnellisena.

– Mieletön hetki. Itsellä on ollut vaikeuksia urheilu-uralla. Olen miettinyt, onko ura omalta kohdalta ohi. Kun on saanut nousta takaisin maajoukkueeseen ja saa mitalin kaulaan, on se palkinto itselle, Rajahuhta sanoo.

Kiinalaisjoukkue Kunlun Red Starsissa ammatikseen pelaava Rajahuhta sai muutama vuosi sitten kuulla sairastavansa ms-tautia. Ennen sitä hän oli saanut pahan aivotärähdyksen. Diagnoosi olisi voinut päättää urheilu-uran. (siirryt toiseen palveluun)

– Tässä joukkueessa kaikilla on omat taistelunsa. Minusta on ollut hienoa, että meillä on ollut avoin ja rehellinen ilmapiiri. Jokainen on saanut olla myös haavoittuvainen. Siitä se joukkueen vahvuus tulee.

Lue myös:

Naisleijonien päävalmentaja hehkutti pronssimitalin taustavoimia – "Käsittämätön suoritus"

Kohuhyökkääjä puhkesi kyyneliin pronssin jälkeen ja antoi suoraa palautetta väitetyistä ristiriidoista: "Ihan naurettavia kirjoituksia"

Naisleijonat taisteli pronssia! Rädyn päälle ajettiin, Hiirikoski sai mailasta päähän

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat