Suora

  • Yleisurheilun GP
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä
  • Stella Hagelstam haluaa olympiaratsastajaksi ja tehdä edesmenneen äitinsä ylpeäksi
  • Urheiluruutu
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä

Lähde: Venäjä maksanut jättimäiset dopingsakot KOK:lle

Kärynnyt curling-mitalisti ei puolusta itseään CAS:n kuulemistilaisuudessa – "Pidän sitä hyödyttömänä"

PyeongChang 2018
Krushelnitski
Curlingin sekajoukkuekisan pronssimitalisti Aleksandr Krushelnitski kärysi muutama päivä sitten meldoniumista.AOP

Venäjän olympiakomitea on maksanut 15 miljoonan dollarin eli reilun 12 miljoonan euron dopingsakot Kansainväliselle olympiakomitea KOK:lle. Asiasta hyvin perillä oleva lähde vahvisti tiedon uutistoimisto AFP:lle keskiviikkona.

Venäjä on ollut toiveikas, että sen urheilijat saavat marssia oman lipun alla sunnuntain päättäjäisseremoniassa Pyeongchangin olympialaisissa. Maksun suorittaminen on yksi pääkriteereistä, kun KOK arvioi asiaa.

KOK langetti Venäjälle sakon joulukuussa samalla, kun se päätti sulkea maan kisoista. Porttikielto olympialaisiin johtui paljastuneesta massiivisesta dopingohjelmasta, jonka avulla Venäjä miehitti vuoden 2014 Sotshin olympialaisten mitalitaulukon kärkipaikan.

Sittemmin venäläisiltä on viety Sotshin mitaleita ja KOK on asettanut maan urheilijoilta elinikäiseen kilpailukieltoon olympialaisissa.

Vaikka Venäjä ei saanut osallistua tämän vuoden olympialaisiin valtiona, pääsivät kaikki puhtautensa todistaneet venäläisurheilijat kilpailemaan Etelä-Koreaan olympialipun alla.

Krushelnitski kärysi

Dopingtapauksilta venäläiset eivät ole tästä huolimatta päässyt karkuun edes Pyeongchangissa, sillä curlingin sekajoukkuekisan pronssimitalisti Aleksandr Krushelnitski kärysi muutama päivä sitten meldoniumista. Krushelnitskin tapausta käsitellään urheilun välimiestuomioistuimen erikoisistunnossa torstaina.

Uutistoimisto Ria Novosti kertoi keskiviikkoiltana, että Krushelnitski on päättänyt vetäytyä CAS:n kuulemistilaisuudesta. Ria Novostille toimittamassa tiedotteessaan Krushelnitski sanoo olleen tyhmää kieltää fakta dopingista, koska A- ja B-näyte osoittivat meldoniumin käytön.

- Olen valmis asianmukaiseen tuomioon, joka tällaisissa tapauksissa on ennalta arvattavasti yhteneväinen, urheilija lausui.

- Tämän johdosta punnitsin etuja ja haittoja ja päätin vetäytyä kuulemisesta. Nykyisten sääntöjen nojalla pidän tilaisuudessa puolustamista hyödyttömänä.

Lue myös:

Curlingin pronssimitalisti Krushelnitski antoi positiivisen B-näytteen

Tylyt terveiset olympialaisten venäläisläpimurrolle: Tulokset voivat muuttua neljän vuoden aikana

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat