1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. PyeongChang 2018

Jättiyllätys pujottelussa – suursuosikki laski ulos, tuleeko Norjalle jälleen kultaa?

Marcel Hirscher laski ulos pujottelussa. Kilpailua johtaa avauskierroksen jälkeen norjalainen Henrik Kristoffersen.

Korean olympialaiset: Hirscher laski ulos pujottelussa
Korean olympialaiset: Hirscher laski ulos pujottelussa

Jo kaksi kultaa Pyeongchangin olympialaisissa voittaneen Itävallan Marcel Hirscherin pujottelukisa päättyi katastrofiin. Hirscher laski ulos avauskierroksella. Hän oli pujottelussakin suuri voittajasuosikki.

Hirscher teki jo radan alkuosassa pienen virheen. Siitä hän vielä selviytyi, mutta hetkeä myöhemmin itävaltalaisen lasku päättyi.

Hirscher on voittanut Korean olympiakisoissa jo suurpujottelun ja alppiyhdistetun kultamitalit. Hirscherin mukaan pujottelussa ei ollut ylimääräisiä paineita.

- Ei, ei. Kahden kultamitalin jälkeen paineita ei ollut ollenkaan. Kaikki on hyvin, olen pettynyt erikoislajiini pujotteluun, mutta toisaalta nämä olivat erittäin hyvät olympialaiset, Hirscher sanoi.

- Tunne pujottelusuksilla oli todella huono koko viikon ja tämä oli tulos. Minulla ei ollut yhtään luottamista tällaiseen lumeen. Laskin todella huonosti, Hirscher lisäsi.

Pujottelua johtaa avauskierroksen jälkeen norjalainen Henrik Kristoffersen. Ruotsalainen Andre Myhrer on 0,21 sekunnin päässä, mutta muut ovat selvästi kauempana. Kolmantena olevalla ranskalaisella Victor Muffat-Jeandetilla eroa kärkeen on jo 0,62 sekuntia.