Suora

  • Uinnin EM alkuerät

Naisleijonien ex-kapteeni Emma Terho valittiin KOK:n urheilijajäseneksi – "Täällä kisoissa sen on tajunnut, miten iso juttu valinta on"

Tuore urheilijajäsen haluaa olla suomalaisurheilijoiden äänitorvi KOK:n suuntaan.

PyeongChang 2018
Emma Terho
Emma Terho.AOP

PYEONGCHANG. Ex-jääkiekkolija Emma Terho (o.s Laaksonen) on valittu Kansainvälisen Olympiakomitean KOK:n urheilijajäseneksi. Terho sai olympialaisissa kisaavien urheilijoiden äänestyksessä 1045 ääntä. Kriteerinä valinnalle oli, että on kisannut kuluvissa tai edellisissä olympialaisissa.

- Täällä kisoissa sen on tajunnut enemmänkin, miten iso juttu valinta on. Työt on toki tehtävänä tulevaisuudessa, mutta tärkeää on, että meillä on suomalaisedustus, Terho kertoi Yle Urheilulle.

Terho, 36, voitti pelaajaurallaan olympiapronssia Naganossa 1998 ja Vancouverissa 2010. Hän kuuluu nykyään Suomen Jääkiekkoliiton hallitukseen ja on myös sen historian ensimmäinen naisjäsen. Hän on ollut myös Suomen Olympiakomitean hallituksen jäsen, kuten myös urheilijavaliokunnan, jonka puheenjohtaja hän nykyään on.

KOK:n urheilijajäsenenä Terho haluaa korostaa urheilijoiden ympärillä olevaa tukiverkostoa niin uran aikana kuin sen päättymishetkelläkin.

- Jotta urheilija pystyisi täysillä keskittymään ja tavoittelemaan sitä huippua. Siinä rinnalla kuitenkin muistaen, että on tukiverkostot myös uran päättymiseen ja siirtymävaiheeseen. Ettei uran loppumista tarvitse pelätä.

Tulevien suomalaisten olympiaurheilijoiden osalta Terho haluaa olla äänitorvi kotimaasta KOK:n suuntaan.

- Pyrin siihen, että viesti kulkee ja ajatukset tulee huomioitua. Haluan myös olla itse aktiivinen siinä, että kyselen ja selvitän parannuskohtia.

Suomalaisen valittiin yhdysvaltalainen hiihtäjä Kikkan Randall, joka sai 831 ääntä. Randall voitti vastikään Pyeongchangissa olympiakultaa parisprintissä.

23.2. klo 09:17 korjaus: Terhon toinen olympiapronssi tuli Vancouverissa 2010, ei Sotshissa 2014.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat