Suora

  • Freestylen MC: Thaiwoo, parikumpareet
  • MM-kultajahdissa vastoin kaikkea todennäköisyyttä - raju tahto ja unelma revanssista tähtipakki My Kippilän hurjan paluun takana
  • Urheilustudio 15.12.
  • Alppihiihdon MC: Val d'Isère, miesten pujottelun 1. lasku
  • Val d'Isere, miesten pujottelun 1. lasku
  • Urheilustudio 15.12.
  • Naisten 10 km, Davos

Emmi Peltonen tyytyväinen vapaaohjelman jälkeen – "Virheitä tuli"

Vapaaohjelman pari virhettä harmitti kilpailun jälkeen Emmi Peltosta.

urheilu
Emmi Peltonen vapaaohjelmassa.

Taitoluistelija Emmi Peltonen sai kisaurakkansa päätökseen Pyeongchangin olympiakisoissa perjantaina. Ensimmäisissä olympialaisissaan luistellut Peltonen kirjasi vapaaohjelmastaan pisteet 101,86.

Peltonen luisteli ehjän ja keskittyneen suorituksen, vaikka hän pyllähti kolmois-lutzin jälkeen. 18-vuotias suomalainen jäi vapaaohjelman ennätyspisteistään (107,05) reilun viiden pisteen päähän.

Esityksen virheet harmittivat Peltosta.

- Olen todella tyytyväinen, tunnelma oli upea. Oli ihanaa luistella, mutta tuli virheitä. Tästä jatketaan eteenpäin. Tämä oli ihana kokemus, Peltonen kommentoi Yle Urheilulle.

- Yksi lutz harmittaa, koska se on mennyt harjoituksissa kuin vettä vain. Siinä tuli kaatuminen, mutta urheilu on vain tällaista. Siinä oli pari juttua, mitkä jäivät ohjelmasta pois. Pientä jännitystä siinä oli. Sain sinne kuitenkin upeat yhdistelmät. Muuten oli upeaa luistella.

Yhteispisteet 157,14 kirjannut Peltonen sijoittui 20. sijalle. Peltonen jäi ennätyspisteistään 3,43 pisteen päähän. Moskovan EM-kilpailuissa tammikuussa hän luisteli pisteet 159,48.

Peltonen onnistui keskiviikon lyhytohjelmassa, kun hän luisteli ennätyspisteensä (55,28). Vapaaohjelmaan selvisi lyhytohjelman 24 parasta. Peltonen oli lyhytohjelman jälkeen sijalla 18.

- Oli todella iso asia, että pääsin olympiakisojen vapaaohjelmaan. Se, että sain näyttää noin ison yleisön edessä vapaaohjelman, on todella upeata.

Peltonen tietää, mitä pitää tehdä, jotta terävin kärki saavutetaan.

- Jos haluaa kymmenen parhaan joukkoon, niin kaiken pitää olla todella varmaa ja sulavaa. Pitää saada sellainen flow-tila päälle. Sinne pitää saada pari vaikeampaa lutzia ja flippiä. Kaikki on hyvällä mallilla – lutzit ja flipit menevät hyvin treeneissä. Harmi, että en päässyt näyttämään niitä tässä kisassa. Tässä neljä vuotta aikaa treenata seuraaviin olympiakisoihin, Peltonen päätti.

Voittoa juhli 15-vuotias venäläisurheilija

Kilpailun voittoon luisteli 15-vuotias venäläisurheilija Alina Zagitova. Lyhytohjelmassa ME-pisteet teyhnyt Zagitova juhli kultaa pistein 239,57. Hopeaa otti venäläisten olympiaurheilijoiden (OAR) Jevgenia Medvedeva (238,26) ennen kanadalaista Kaetlyn Osmondia (231,02).

Zagitovan olympiakulta oli kisojen ensimmäinen venäläisurheilijoille.

Katso Peltosen vapaaohjelman parhaat palat klikkaamalla jutun kuvaa.

Lopputulokset:

1) Alina Zagitova OAR 239,57
2) Jevgenia Medvedeva OAR 238,26
3) Kaetlyn Osmond CAN 231,02
4) Satoko Miyahara JPN 222,38
5) Carolina Kostner ITA 212,44
6) Kaori Sakamoto JPN 209,71
7) Choi Dabin KOR 199,26
8) Maria Sotskova OAR 198,10
9) BradieTennell USA 192,35
10) Mirai Nagasu USA 186,54

20) Emmi Peltonen FIN 157,14

Lue myös:

Emmi Peltosen valmentaja kiitteli tunteikkaasti kaikkia suomalaisia olympiaurakan jälkeen: ”Olemme saaneet hirveästi tukea”

Emmi Peltonen teki lyhytohjelmassa kauden parhaat pisteensä – "Se oli maagista"

Isä-Villen olympiamitalien taika siivittää Emmi Peltosta Korean kisoissa: "En halua koskea niihin!"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat