Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Leluja ja lentopalloa

Mein Gott! Saksa teki sensaatiomaista jääkiekkohistoriaa – yllätti Kanadan olympiavälierässä ja eteni loppuotteluun

Saksan jääkiekkomaajoukkue pelaa historiansa ensimmäistä kertaa olympiafinaalissa sunnuntaina.

urheilu
Saksa yllätti Kanadan
Saksa teki jymy-yllätyksen ja lähetti Kanadan laulukuoroon!

Katso Kanada–Saksa-ottelun tilastot täältä.

Yksi kaikkien aikojen jääkiekkoyllätyksistä on tapahtunut. Saksa voitti Kanadan jääkiekon olympiavälierässä 4–3 ja eteni olympiafinaaliin. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Saksan jääkiekkomaajoukkue pelaa olympialaisten miesten jääkiekkoturnauksen loppuottelussa. Saksa kohtaa sunnuntain finaalissa Venäjän olympiaurheilijat.

Saksan kiekkosankariksi nousi Patrick Hager, joka teki 4–1-johtomaalin toisessa erässä. Kanada tuli päätöserässä maalin päähän Mat Robinsonin ja Derek Royn osumilla. Saksa kuitenkin kesti Kanadan loppurynnistyksen, vaikka joutui välillä taistelemaan alivoimalla.

– Olen ällikällä lyöty, tämä on todella hieno päivä saksalaiselle jääkiekolle. Varmistimme mitalin, minun on vaikea uskoa tätä juuri nyt, Saksan Christian Ehrhoff tunnelmoi TV5:n haastattelussa.

Puolivälierässä Ruotsin yllättänyt Saksa on parhaimmillaan ollut olympialaisissa pronssilla. Ensimmäinen pronssimitali tuli 1932 ja toinen Länsi-Saksalle 1976. Saksojen yhdistymisen jälkeen maa on ollut miesten olympiakiekossa parhaimmillaan kuudes. Nyt tulee vähintään hopeaa.

Jo ottelun alussa oli selvää, ettei välierästä tule Kanadalle läpihuutojuttua. Saksa pelasi rohkeasti ja aktiivisesti, ja teki 1–0-johtomaalin ajassa 14.43, kun Brooks Macek laukoi kiekon verkkoon.

Toisessa erässä meno muuttui jo sensaatiomaisesti. Matthias Plachta ja Frank Mauer veivät Saksan jo 3–0-johtoon. Gilbert Brulen kavennus kuitattiin nopeasti, kun Hager teki neljännen maalin.

Sen jälkeen Saksalla oli loistava mahdollisuus mennä menojaan, kun Kanadan Brule lensi ulos rumasta taklauksesta. Saksa ei kuitenkaan tehnyt maaleja viiden minuutin ylivoiman aikana.

Päätöserä oli saksalaisittain pelkkää puolustustaistelua. Kymmenen minuuttia ennen loppua maalin päähän tullut Kanada voitti laukaukset 15–1 kolmannessa erässä. Siitä ei ollut kuitenkaan hyötyä, kun Saksan maalivahti Danyn aus den Birken ei enää antautunut neljättä kertaa.

– Saksalaiset pelasivat todella hyvin. Aloitimme kirimme liian myöhään. Emme pelanneet täyttä 60 minuuttia haluamallamme tavalla, Kanadan Maxim Noreau sanoi TV5:n haastattelussa.

Kaksi edellistä olympiakultaa voittanut Kanada joutuu nyt pronssiotteluun Tshekkiä vastaan. Pronssipeli on ohjelmassa lauantaina.

Jääkiekon miesten loppuottelu OAR–Saksa pelataan sunnuntaina klo 6.10 alkaen.

Lue myös:

Kommentti: Saksa teki olympialaisissa jotain täysin käsittämätöntä – ja millä tavalla!

Saksa teki jymy-yllätyksen ja laittoi Kanadan laulukuoroon! - näin historiallinen voitto on kyseessä

Saksan pitkäaikainen kapteeni oli luvannut pojalleen mitalin - ei meinannut hallita tunteitaan haastattelussa

”Ihme on totta!!!!” – Pyeongchangin jääkiekkosatu sai saksalaiset hullaantumaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat