Kommentti: Saksa teki olympialaisissa jotain täysin käsittämätöntä – ja millä tavalla!

Saksan jääkiekkojoukkue teki ihmeen Etelä-Korean olympialaisissa, kirjoittaa Yle Urheilun toimittaja Jussi Paasi.

PyeongChang 2018
Saksa juhlii finaalipaikkaa
Lehtikuva

Sen ei pitänyt olla mitenkään mahdollista. Siitä tuli kuitenkin totta. Tavalla, joka sai jokaisen katsojan haukkomaan henkeään.

Saksa voittaa välierissä Kanadan ja etenee olympialaisissa miesten jääkiekon loppuotteluun. Jos joku olisi sanonut tuon lauseen ennen kisoja, olisi saanut hullun leiman otsaansa. Ruotsin kaataminen puolivälierässä oli Saksalta sensaatiomaisen kova suoritus, mutta tämä oli jo suoranainen ihme.

Nyt kukaan ei voi edes vedota siihen, että NHL-pelaajat eivät ole mukana olympialaisissa. Saksan voiton ihmeellisyyttä ei voi himmentää millään tavalla. Jääkiekon arvoturnausten historiassa on nähty lukuisia yllätyksiä, mutta tapa, jolla Saksa Kanadan kukisti, ei jättänyt ketään kylmäksi.

Saksa pelasi pelotonta lätkää. Se uskalsi haastaa jääkiekon suurmaan, eikä tyytynyt vain passiivisesti odottelemaan ja katselemaan mitä pelissä tapahtuu. Saksa pystyi vastaamaan loistavasti Kanadan fyysisyyteen ja suoraviivaisuuteen, niin taktisesti kuin lihallisestikin. Kanada turvautui välillä sääntöjenvastaisiin ja rumiin keinoihin, mutta Saksan hermokontrolli piti.

Kun Leijonat tuskaili puolivälierässä Kanadaa vastaan maalinteon tehottomuudella, näytti Saksa, mihin itseluottamuksella ja ajoittain jopa yltiöpäisellä rohkeudella voi parhaimmillaan yltää.

Kanada nousi odotetusti kolmannessa erässä mukaan voittokamppailuun. Mutta mitä teki Saksa? Jatkoi sinnikästä ja päätähuimaavaa taisteluaan, joka tuotti maan jääkiekkohistorian komeimman saavutuksen. Saksa on voittanut jääkiekossa aiemmin kaksi olympiamitalia, pronssia vuosina 1932 ja 1976.

Kun seurasi Saksan urotekoja Gangneungin jäähallissa, mieleen hiipi automaattisesti vuosi 1988, jolloin Leijonat teki mahdottomasta mahdollisen Calgaryn olympialaisissa. Silloin Suomi kaatoi viimeisessä pelissään voittamattomana pidetyn Neuvostoliiton ja saavutti historiansa ensimmäisen jääkiekon arvokisamitalin, hopean.

Saksa ylsi Etelä-koreassa vähintään yhtä suureen ihmeeseen kuin Leijonat 30 vuotta sitten. Voisiko se yltää vieläkin suurempaan?

Lue myös:

Saksa teki jymy-yllätyksen ja laittoi Kanadan laulukuoroon! - näin historiallinen voitto on kyseessä

Mein Gott! Saksa teki sensaatiomaista jääkiekkohistoriaa – yllätti Kanadan olympiavälierässä ja eteni loppuotteluun

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat