Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Elävä arkisto esittää

Yhdysvallat boikotoi ampumahiihdon maailmancupin huipennusta Venäjällä: ”Eivät ole toimineet määräysten mukaisesti”

Yhdysvaltojen ampumahiihtomaajoukkueen mukaan Venäjällä kisaamista voisi harkita, kun he ovat korjanneet dopingkulttuurinsa.

PyeongChang 2018
Ampumahiihto yleiskuva
Tomi Hänninen

Yhdysvaltojen ampumahiihtomaajoukkue boikotoi tämän kauden ampumahiihdon maailmancupin viimeisiä kisoja Venäjän Tjumenissa.

Yhdysvaltojen joukkue julkaisi boikotistaan tiedotteen lauantaina.

Venäjä on maana suljettuna Pyeongchangin olympialaisista valtiojohtoisen dopingjärjestelmän takia. 168 venäläistä sai luvan kisata Etelä-Koreassa.

– IBU:n viimeaikainen päätös jatkaa Tjumenin maailmancupin kisojen järjestämistä on täysin mahdotonta hyväksyä. Puhtaiden urheilijoiden tukemisessa ja meidän fyyisen turvallisuuden takia emme voi hyvällä omallatunnolla kisata siellä, tiedotteessa sanotaan.

Tjumenin maailmancupin kisa on puhuttanut ampumahiihtopiireissä Pyeongchangin olympialaisissa. Ruotsalainen Samuel Samuelsson kertoi, että hän sai uhkauksia sosiaalisessa mediassa omasta boikottitoiveestaan.

Yhdysvaltojen tiedotteen on allekirjoittanut Yhdysvaltojen ampumahiihtoliiton puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Max Cobb. Heidän mielestä Venäjä ei ole toiminut maailman antidopingtoimiston Wadan määräysten mukaisesti.

– Tuemme puhtaiden venäläisten urheilijoiden oikeutta kisata ja olemme samaa mieltä, että Venäjän pitäisi saada järjestää tulevaisuudessa maailmancupin kisoja. Mutta vasta, kun he ovat osoittaneet merkittävää sitoutumista korjata dopingkulttuuria, jota on todistettu esiintyvän maassa, tiedotteessa todettiin.

Venäjän Tjumenissa olisi tarkoitus kisata maaliskuun 19. – 26. päivä.

Lähteet: Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat