Suora

  • Digital Racing eSM 2020: finaali
  • Urheiluruutu
  • Jyväskylän e-rallitapahtuma
  • Urheiluruutu

Olympiavoittajan tunteikkaat hetket maalisuoralla – Iivo Niskasen kultamitali tuli niin vakuuttavasti, että ajatuskin kulki vielä: "Totta kai paljon tunteita tulee"

Iivo Niskanen kertoi perheen ja suomalaiskannattajien antamasta tunneryöpystä, kun hän ylitti maaliviivan olympiavoittajana.

PyeongChang 2018
Iivo Niskanen
Lehtikuva

Iivo Niskanen tuuletti riehakkaasti ykkössijaansa miesten maastohiihdon 50 kilometrin kisan jälkeen, kun mitalikolmikko kokoontui kukitettavaksi. Kultamitalinsa Niskanen saa vasta sunnuntaina, kun palkintojenjako järjestetään komeissa puitteissa, Pyeongchangin olympialaisten päättäjäisten yhteydessä.

Kukituksen jälkeen Niskaselta kyseltiin Ylen haastattelussa, joko hän itse tajuaa mitä tuli juuri voitettua.

– Kyllä sen verran hyvissä voimissa olin maalisuoralla, että tajusin mitä tapahtui. Tämä on ollut niin pitkään tavoitteena ja koko kauden olen tähän hetkeen tähdännyt, tuore olympiavoittaja aloitti.

– Totta kai paljon tunteita tulee, kun näkee perheen ja paljon suomalaisia katsomossa. Tiedän myös, että kotikatsomoissakin on ollut paljon tunnetta pelissä. Jonkin verran tuossa on puhelin taskussa värissyt, kun kukitettavana seisoin. Sekin lämmittää, Niskanen kiitteli suomalaisten kannustusta.

Viime vuonna Niskanen juhli Lahdessa 15 kilometrin maailmanmestaruutta. Voittamisen toistaminen on urheilussa kenties vaikeinta, mutta Niskasen mukaan olympiavoitossa oli kuitenkin paljon uusia tekijöitä, jotka ovat motivoineet häntä läpi hurjien harjoitusmäärien.

– Totta kai tämä on vuosien työn tulos. Pitää muistaa, että tämä oli ensimmäinen voittoni yhteislähtökisassa, se oli yksi haaste lisää. Enkä ole myöskään voittanut aiemmin 50 kilometrin kisaa. Viime vuoden Holmenkollenista oppi sen, miten näitä pitää hiihtää. Pitää kuulostella omaa kuntoa koko matka. Nyt kun viisikymppisiä on enemmän takana, niin näihin osaa paremmin latautua ja valmistautua, Niskanen pohti.

*Lue myös
*

Iivo Niskanen hiihti 50 kilometrin olympiakultaa! Mykistävä isku ratkaisi voiton

Olympiavoittaja Iivo Niskanen paljasti ajatuksensa kuninkuusmatkan raastavilla ratkaisuhetkillä: "Ei auttanut kuin käyttää kerrankin järkeä"

Olympiavoittajan äiti jännitti katsomossa ääni käheänä – "Kultaa koko poika!"

Isä-Niskasta pelotti ennen kisaa kaksi asiaa – "Hapoilla ollaan katsomossakin"

Elä uudelleen Iivo Niskasen dramaattinen olympiavoitto – "Bolshunov on lyöty!"

Niskasen valmentaja myönsi epäilyksen hetken kultahiihdon keskellä: "Hiukan kylmäsi 20 kilometrin kohdalla"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat